Cornel Dinu, în doliu. Azi a pierdut un om drag: „Unele nopți erau mai grele și atunci se auzea vocea lui”
Nelu Ploieșteanu a murit azi, fiind infectat cu coronavirus. Cornel Dinu are amintiri cu regretatul Nelu Ploieșteanu, pe care le-a împărtășit publicului.
Cornel Dinu, în doliu. Azi a pierdut un om drag
Într-un intervu oferit în anul 2013 pentru Gazeta Sporturilor, Nelu Ploieșteanu a spus că, din lumea sportului, cel mai bine s-a înțeles cu dinamovistul Cornel Dinu.
„Dintre sportivi, mă înțelegeam cel mai bine cu Cornel Dinu. Uite, la celebrul „Șarpele Roșu” venea des Mircea Lucescu. Lume bună: Dinică, Săraru, Ștefan Iordache, Vadim Tudor. Băi, cu oamenii ăștia beam până la zi și nu era unul beat! Cântam romanțe, tangouri, lăutărească! Acum, vine „Dodel” și bea singur la masă și cere manele! Fotbaliștii de azi sunt maneliști. Asta ascultă, asta fac! Totul e marketing, afacere, bani. Ca voci, maneliștii sunt mari valori. Dar cântă doar ce se vinde. Cum să-i cânți “de dușmani” lui Lucescu sau “ăla e mare, ăla e tare” lui Cornel Dinu?”, povestea cântărețul.
Cornel Dinu despre amintirile cu Nelu Ploieșteanu
Contactat însă de PlaySport.ro, Cornel Dinu și-a manifestat regretul pentru moartea lui Nelu Ploieșteanu, amintindu-și serile în care Nelu Ploieșteanu l-a încântat cu melodiile sale:
„Nu pot să spun că sunt un mare fan al muzicii lăutărești, însă e adevărat că am mai ascultat. Cândva, diminețile ne erau mai grele. El venea la Restaurantul Perla, pe Dorobanți, lângă Dinamo, acolo unde aveau separeu toți greii de la IGP (n.r. Inspectoratul General al Poliției Capitalei). Acolo se auzea, destul de des, vocea lui Nelu. Să-l ierte Dumnezeu! Ne-am mai întâlnit, noaptea, prin București, în special pe la Perla, el a mai cântat, eu am mai ascultat. Îmi aduc aminte și de „Mopsu” (n.r. Florea Dumitrache), puțini știu ce populare interpreta el, ce talent avea, mai ales când se mai ciupea! Dumnezeu să-i odihnească!”, a spus Cornel Dinu pentru PlaySport.ro.
Nelu Ploieșteanu, pe numele real, Ion Dumitrache, s-a născut pe 16 decembrie 1950, în comuna Ciorani, Prahova. El a fost unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România. De menționat este că după moartea tatălui său, Nelu Ploieșteanu a început să cânte în satul natal, acolo unde a luat și lecții de acordeon și pian. Artistul de muzică lăutărească a făcut armata, un an și patru luni, la Brașov și la Timișoara.
Nelu Ploieșteanu a fost tată a cinci copii, patru fete și un băiat. Fiul său, pe nume Mihăiță, suferea de o boală grea și s-a stins din viață în anul 2018.