Cornel Dinicu a rupt tăcerea după tragedia de la Ferma Dacilor: „Ne-au dat foc să ne distrugă”

de: Sabina Anastasia
29 12. 2023

Patronul pensiunii Ferma Dacilor, din Gura Vadului, a făcut primele declarații privind tragedia în urma căreia șapte persoane și-au pierdut viața, printre care și fiul său. Cornel Dinicu, pe numele lui, este convins că o mână criminală a organizat totul: „Ne-au dat foc să ne distrugă”.

Cum a avut loc tragedia de la Ferma Dacilor

Tragedia de la pensiunea Ferma Dacilor, ce a avut loc la începutul săptămânii curente, a ținut prima pagină a ziarelor. În a doua zi de Crăciun, localul din Gura Vadului a ars în totalitate. Nu mai puțin de șapte persoane și-au pierdut viața și altele au suferit răni.

Din totalul a 26 de persoane care se aflau în pensiune, la o petrecere, 18 au reușit să se evacueze la timp, iar alte 2, un copil și un adult, au fost rănite. Printre persoanele care și-au pierdut viața se numără chiar unul dintre copiii lui Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor.

Te-ar putea interesa și: Răsturnare de situație după incendiul de la Ferma Dacilor. Ce au găsit criminaliștii

Prima declarație a patronului pensiunii

Până în ziua privegiului fiului său, la care a participat, Cornel Dinicu nu a reacționat public în niciun fel. La evenimentul amintit însă, patronul Fermei Dacilor a făcut primele declarații. Bărbatul este de părere că o persoană a dat foc intenționat pensiunii, din dorința de a face rău.

Patronul pensiunii din Gura Vadului este convins că o mână criminală a organizat întreaga tragedie, în urma căreia șapte persoane și-au pierdut viața, printre care și fiul său. Nu cu intenția de a comite omor, însă cu dorința de a îngropa afacerea.

Cornel Dinicu: „Să ne facă rău, să ne distrugă”

„Ne-au dat foc. Să ne facă rău, să ne distrugă. Nu să mă omoare, că eu nu mai am duşmani de mulţi ani. Oamenii fac rău pur şi simplu”, a declarat Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, într-o intervenție pentru Observator.

Te-ar putea interesa și: Imagine tulburătoare cu patronul de la Ferma Dacilor după tragedie. Ce ținea în brațe

Acuzații grave de la vârful MAI. Fără autorizație de incendiu?

Între timp, oamenii legii continuă cercetările în cadrul anchetei. Apar acuzații din ce în ce mai grave, chiar de la vârful Ministerului de Interne. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a spus că inspectorii ISU Prahova au făcut controale în funcţie de interese.

Potrivit șefului DSU, în anul 2019, când a fost efectuat controlul impus prin legislație, amplasamentul din Gura Vadului ar fi putut să fie închis. Pensiunea Ferma Dacilor nu ar fi avut autorizație de incendiu, însă inspectorii ISU Prahova, în loc să îl sancționeze pe patron, l-ar fi protejat.