Coreea de Nord avertizează cu un război nuclear. Ce îi deranjează pe asiatici
Coreea de Nord amenință cu un război nuclear, din pricina parteneriatului strategic dintre SUA, Japonia și Coreea de Sud. Duminică, reprezentanții Coreei de Nord au declarat că parteneriatul strategic dintre Statele Unite, Japonia și Coreea de Sud se află într-un ”stadiu foarte periculos” care ar putea duce la un ”război nuclear sau la al treilea război mondial”, a relatat agenția sud-coreeană Yonhap.
Te-ar putea interesa și: „Îndemnăm pe toată lumea să fie extrem de vigilentă”. Țara acuzată că fură date personale și criptomonede
Coreea de Nord, deranjată de parteneriatul dintre SUA și Coreea de Sud
„Am stabilit cea mai puternică strategie de răspuns prin înarmarea cu arme nucleare pentru a ne proteja suveranitatea și bunăstarea poporului nostru de războiul de agresiune al SUA și al adepților săi”, a susținut ziarul.
Strategia este ”de autoapărare”, a subliniat Rodong Sinmun și are ca scop ”protejarea păcii și stabilității regiunii”.
Pe lângă acestea, Coreea de Nord a decretat o nouă zi de sărbătoare legată pentru a marca testarea cu succes, anul trecut, a rachetei balistice intercontinentale (ICBM) Hwasong-17.
Vezi și: SUA, Japonia și Coreea de Sud, întâlnire de urgență după testul nuclear din Coreea de Nord
Aniversarea ”rachetei monstru”
La data de 18 noiembrie 2022, Phenianul a efectuat primul test de zbor complet al Hwasong-17, numită și ”racheta monstru” de către analiștii militari.
Aniversarea a fost desemnată ca o zi de sărbătoare legală în cadrul unei reuniuni a Adunării Populare Supreme.
„Instaurarea Zilei industriei rachetelor marchează un eveniment special în parcursul nostru sacru de dezvoltare a apărării naţionale”, a adăugat sursa citată, potrivit Baha.com.
Prin această lansare, Coreea de Nord „a arătat lumii măreţia unei puteri nucleare de clasă mondială şi naţiunea care deţine cea mai puternică rachetă balistică intercontinentală”, potrivit agenţiei de presă nord-coreene.
Citește și: Coreea de Nord ajută Rusia în războiul din Ucraina. SUA și Japonia au condamnat decizia