03 feb. 2021 | 11:52

Copil de un anișor, internat de urgență după ce s-a opărit cu apă fierbinte. Cum l-au tratat părinții acasă, greșeala care poate fi fatală

Știri generale
Copil de un anișor, internat de urgență după ce s-a opărit cu apă fierbinte. Cum l-au tratat părinții acasă, greșeala care poate fi fatală
Copil din Botoșani, opărit cu apă fiartă Foto ilustrativă: bistriteanul.ro

Un accident casnic teribil a provocat o adevărată nenorocire într-o familie din Botoșani. Un copilaș de doar un an și trei luni a fost opărit, după ce i-a curs pe corp apă fierbinte destinată mâncării. De teamă, părinții au evitat să-l ducă la spital, gest care i-a înrăutățit starea micuțului.

De ce s-a amânat transportarea copilașilui la spital

În mod paradoxal, oamenii au ajuns să-și riște viețile lor sau pe cele ale copiilor de frica consecințelor. Un caz similar a fost și cel de la Botoșani, în care părinții copilașului au preferat să țină copilașul cu răni acasă pentru a nu fi trași la răspundere de autorități. Părinții au folosit leacuri băbești, în speranța că starea bebelușului se va îmbunătăți.

Din păcate, efectul a fost invers, astfel că micuțul opărit a ajuns în stare gravă la spital. Potrivit primelor declarații, incidentul s-a petrecut în urmă cu două zile, în timp ce copilul se juca pe lângă o oală cu apă fierbinte. Dintr-un teribil ghinion, oala cu apă a căzut peste copil, acesta fiind prea mic pentru a avea reacții de apărare.

De teamă să nu fie trași la răspundere de polițiști, părinții i-au bandajat copilului rănile cu un tifon și l-au tratat cu creme avute în casă, așa cum i-au recomandat apropiații.

În cele două zile, starea micuțului s-a agravat, rănile începând deja să se infecteze. Doar așa, părinții au reușit să înfrunte teama răspunderii și au dus copilașul de urgență la spital.

Medicii i-au curățat rănile și i-au aplicat tratamentul corespunzător, însă avertizează că micuțul are șanse mari să rămână cu cicatrici pe viață. Cadrele medicale au fost șocate de inconștiența părinților de a încerca să ascundă incidentul și îi sfătuiește pe toți să nu procedeze așa.

Apa fiartă i-a provocat arsuri de gradul I-II pe față, umărul drept şi gât. Momentan, micuțul este sub monitorizare permanentă, medicii decizând ulterior ce pot face pentru a-l aduce cât mai aproape de normalitate.

Cinci copii, rămași pe drumuri după un incendiu

Accidentele casnice apar tot mai mult în această pandmeie, iar din păcate, mulți copii sunt victimele acestor tragedii. Un incendiu puternic izbucnit la o casă din Iași a lăsat patru copilași și părinții pe drumuri. Focul a pornit dintr-o cameră în care se afla centrala, iar ulterior s-a extins în toată casa.

”A luat foc din spate de la centrală, după aia s-a extins la nişte cărţi şi s-a dus în pufărul cu membrană şi de acolo la tavan şi a luat foc”, a declarat un martor.

Familia numeroasă este adăpostită provizoriu într-o casă, în ajutorul lor sărind mai mulți vecini.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total OBLIGATORII
Capital.ro
Patru zodii vor avea noroc la bani înainte de Paște | Se îmbogățesc rapid, iar oportunitățile apar de nicăieri
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ALARMĂ de la medici. PRAFUL SAHARIAN poate fi mortal
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro