Copil de 4 ani, transportat de urgență cu elicopterul la Craiova, după ce a înghițit insecticid

Autor: Chivu Ana - 15:15, 21 iul. 2019
Copil de 4 ani, transportat cu elicopterul SMURD, după ce a înghițit insecticid

Un copil din Dolj a fost transportat cu elicopterul SMURD după ce a înghițit insecticid. Care este starea actuală a micuțului?

Copil transportat cu elicopterul SMURD după ce a înghițit insecticid

Un copil în vârstă de 4 ani a fost transportat cu elicopterul Serviciilor Mobile de Urgență, Reanimare și Descarcerare la Spitalul Județean Craiova. Totul s-a petrecut după ce copilul a înghițit insecticid, transmite Mediafax. Reprezentanții de la ISU Dolj au fost alertați în prealabil pentru a putea interveni în localitatea Lipovu, loc în care copilul se afla și unde a înghițit soluția din greșeală.

Specialiștii au solicitate ca la fața locului să fie trimis un elicopter SMURD pentru a-l putea transporta pe copil la spitalul din Craiova din apropiere, mai arată sursa citată. Primele informații confirmă că micuțul de 4 ani este conștient și coopant.

Un copil de 4 ani din Dolj a fost transportat de urgență cu elicopterul SMURD la Craiova, după ce a înghițit insecticid
Un copil de 4 ani din Dolj a fost transportat de urgență cu elicopterul SMURD la Craiova, după ce a înghițit insecticid

Caz șocant la Valui. Insecticid într-o sticlă cu esență de prăjituri

Un copil de doar 2 ani din Iaz, județul Vaslui, a ajuns în stare critică la spital după ce a înghiițit insecticid. Otrava era pusă într-o sticlă pentru esență pentru prăjituri. Băiețelul, nesupravegheat, a băut din aceasta. Mama lui l-a găsit repede și a sunat de urgență la 112. Medicii au fost nevoiți ca în drum spre spital să-l resusciteze. În timpul incidentului, mama și bunica băiețelului făceau curățenie în curte, în timp ce acestea știau că doarme în casă. După ce s-a trezit, micuțul a găsit sticla cu „esență” și a băut-o. Norocul său a fost că mama lui l-a găsit la scurt timp, astfel că a anunțat imediat salvarea.

Viorica Panainte, bunica baiatului: “Copilul mic are 2 ani, de unde să știu ce se poate întâmpla, am anunțat salvarea, pe drum i s-a făcut rău. Nu a fost nesupravegheat. A fost cu mine permanent, dar o clipă de neatenție. El copil, era sticluța de sirop, a crezut că e dulce.” Ionel Rosu, purtatorul de cuvant al IJSU Vaslui: “A fost preluat conștient. Pe drumul către UPU vaslui, a intrat în stop cardio-respirator. A fost resuscitat pozitiv.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI