Copil de 13 ani, în stare gravă după ce a încercat să-și salveze bunicii de la moarte. Ce tragedie s-a întâmplat în casa bătrânilor

Copil de 13 ani, în stare gravă după ce a încercat să-și salveze bunicii de la moarte. Ce tragedie s-a întâmplat în casa bătrânilor
Copil de 13 ani, erou după ce a încercat să-și salveze bunicii

Tragedie fără margini în Hunedoara, în satul Livezi, acolo unde un copil de 13 ani a încercat să le salveze viața bunicilor săi dintr-un incendiu. Din păcate, adolescentul a suferit arsuri pe 10% din suprafața corpului, iar medicii se luptă să-i salveze viața. Pentru curajul său, copilul a primit numai cuvinte de laudă, inclusiv din partea unor politicieni cunoscuți.

Bunicii nu au mai avut nicio șansă

În urma exploziei unei butelii, o casă din Livezi a luat foc, iar doi bătrânei se aflau în interior. Aceștia locuiau cu un nepot de 13 ani, care în acel moment nu se afla în casă. Pentru că a văzut ce tragedie se întâmplă, copilul a sărit să-și ajute bunicii, dar din păcate, fără niciun rezultat, oamenii murind carbonizați. Micuțul a suferit arsuri de gradul 1 și 2, fiind afectată 10% din suprafața corpului.

Acesta a fost transportat la spital, aoclo unde cadrele medicale luptă să-l salveze. În urma gestului său eroic de a-o salva pe cei dragi, prefectul Harghitei a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care l-a felicitate pe Adrian pentru actul său de curaj, numindu-l “erou”.

„Adrian este eroul zilei. El are 13 ani, locuia în satul Livezi alături de bunicii lui. Din păcate, bunicii şi-au pierdut viaţa azi, în urma incendiului cauzat de explozia unei butelii. Momentan este internat în spitalul din Miercurea Ciuc cu arsuri pe o suprafaţă corporală de 10% deoarece şi-ar fi dorit să-şi salveze bunicii pe care îi vedea printre flăcările care au devastat locuinţa.

VĂ ROG FRUMOS! scrieţi-i în comentariu un mesaj lui Adrian, haideţi să fim alături de el!!! Haideţi să-l încurajăm!!! Voi imprima toate mesajele şi i le voi înmâna zilele următoare. MULŢUMESC!”, a fost postarea de pe Facebook a prefectului Szabó Zsolt.

În urma mesajului publicat de acesta, mesajele de felicitări și încurajare au curs neîncetat. Printre cei care au ținut să-l felicite pentru iubirea și curajul de care a dat dovadă s-au aflat și Dacian Cioloș și subprefectul judeţului Alba, Claudiu Nemeş.

Ce i-au transmis politicienii băiatului

Aceștia au vrut să-i aducă băiatului în suferință o rază de speranță după pierderea bunicilor și să-i ureze însănătoșire grabnică.

„Dragă Adrian. Ai făcut tot ce a fost omeneşte posibil. Dumnezeu a vrut să-i ia pe bunicii tăi la El azi. Tu ai multe de făcut în viaţă, pentru tine, pentru cei dragi dar şi pentru memoria dragilor tăi bunici. E important să te faci bine şi să-ţi trăieşti viaţa cu rost, aşa cum cu siguranţă bunicii tăi şi-o doreau şi ei pentru tine. Mulţi oameni buni sunt alături de tine. Însănătoşire grabnică. Cu drag, Dacian”, a transmis europarlamentarul PLUS.

Tot în aceeași notă încurajatoare a fost și mesajul transmis de către Instituţia Prefectului Sibiu, care l-a invitat după recuperare să viziteze orașul.

„Dragă Adrian, cuvintele noastre nu vor putea să facă minuni, însă sperăm să îţi dea putere şi să îţi aducă un zâmbet! Ne dorim din tot sufletul să te însănătoşeşti repede! Astăzi prin gestul tău ne-ai făcut să înţelegem cât de curajos eşti şi cât de binecuvântaţi suntem că eşti cu noi!

Îţi mulţumim, Adrian, pentru lecţia oferită şi îţi dorim multă sănătate! Când te vei însănătoşi, te aşteptăm să vizitezi Sibiul! Multe gânduri bune!”, este mesajul transmis de Instituţia Prefectului Sibiu.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI