Nenorocirile se țin lanț în orice colt al țării, iar asta se reflectă în numărul deceselor raportate zilnic. O tragedie fără margini a avut loc în localitatea Hănțești, Suceava, acolo unde un băiețel de 1 an și 4 luni s-a înecat cu un balon cu care se juca.
Tragedia a avut loc acum câteva zile, în Suceava, acolo unde copilașul se juca împreună cu frații mai mari. Nesupravegheat de către un adult, copilul de un an a băgat un balon în gură, fapt care i-a pus viața în pericol. Alertați de ceilalți copii, părinții sosiți în camera producerii accidentului au încercat să extragă din gura copilului balonul.
Din păcate, o parte din balon s-a rupt, iar capătul a rămas blocat în gâtul micuțului. Părinții disperați au mers într-un suflet la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean, însă micuțul a intrat în stop cardiorespirator. După mai multe manevre de resuscitare, micuțul a fost stabilizat, fapt pentru care, medicii au decis transferul de urgență la Spitalul de Copii ”Sf. Maria” din Iași.
În drum spre spital, inima copilașului nu a mai rezistat, iar în drum spre spital, acesta a suferit un al doilea stop cardiorespirator, de data aceasta fiindu-i fatal. În ciuda eforturilor supraomenești ale medicilor de a-l salva, aceștia au fost nevoiți să declare decesul. Ulterior, părinții le-au povestit medicilor că băiețelul se afla într-o cameră cu frații mai mari, în timp ce mama, însărcinată în luna a VIII-a se ocupa de treburile casnice.
În urma evenimentului nefericit, medicii suceveni atrag atenția tuturor părinților cu privire la atenția sporită pe care trebuie să o aibă asupra micuților. Chiar dacă multe cazuri de acest fel sunt într-un final rezolvabile, există și situații în care aceste accidente aparent minore se sfârșesc tragic.
”Pentru un copil, ești responsabil până la 18 ani, dar se pare că mulți uită mult prea repede acest aspect”, a menționat un medic urgentist sucevean, potrivit obiectivdesuceava.ro.
De asemenea, medicii avertizează că într-un procent de 99% din cazuri, accidentele care au ca și victime copiii sunt provocate de către neatenția părinților. În acest sens, atât reprezentanții Poliției, cât și medicii sau reprezentanții Protecției Copilului au tras semnale de alarme, dar din păcate, frecvența cu care au loc asemenea nenorociri este tot mai des întâlnită.
O altă problemă nerezolvată este aceea a lipsei amenzilor, astfel că mulți părinți neglijenți nu pățesc nimic în urma acestor evenimente. Medicii spun că mulți copii ajung cu monede înghițite, detergent sau alte obiecte periculoase.
Potrivit celor mai recente statisici, de la începutul lunii, peste zece copii au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava din cauza unor accidente ce puteau fi evitate, dacă părinții lor i-ar fi supravegheat, potrivit Cristina Ruști.