08 mart. 2022 | 11:10

Copiii din Rusia, așezați în formă de „Z”. Care este explicația acestei imagini, în plin război

News
Copiii din Rusia, așezați în formă de „Z”. Care este explicația acestei imagini, în plin război
Cum sustin copiii bolnavi de cancer razboiul Rusiei impotriva Ucrainei

În plin război împotriva Ucrainei, copiii bolnavi de cancer în fază terminală din Rusia le-au transmis un mesaj emoționant militarilor. Minorii au fost aliniați în forma literei Z, în spirit de solidaritate față de războiul pe care Vladimir Putin l-a declarat statului ucrainean. Ce reprezintă simbolul lor.

Copiii ruși bolnavi de cancer, solidari cu Vladimir Putin

Vladimir Vavilov, președintele unei organizații de caritate împotriva cancerului din orașul Kazan, i-a organizat pe copiii și mamele din centru să se alinieze în forma literei Z.

Litera Z a devenit un simbol de propagandă care arată sprijinul pentru Vladimir Putin și invazia pe care președintele rus a declanșat-o asupra Ucrainei, în data de joi, 24 februarie. Vavilov a postat fotografia și un mesaj emoționant pe site-ul clinicii, potrivit The Daily Telegraph.

„Pacienții noștri și întreaga echipă au luat parte la ea, aproximativ 60 de oameni în total. Oamenii s-au aliniat sub forma literei „Z”.

În mâna stângă am ținut pliante cu steaguri ale LPR, RPD, Rusia și Tatarstan și ne-am strâns mâna dreaptă într-un pumn.”, a declarat acesta, potrivit Sky News.

LPR și DPR reprezintă Republica Populară Lugansk și Republica Populară Donețk, regiuni rebele ale Ucrainei pe care liderul de la Kremlin le-a recunoscut ca state independente.

Președintele organizației caritabile a folosit o dronă pentru a fotografia simbolul și l-a postat pe site-ul oficial al instituției pentru copiii bolnavi de cancer în fază terminală.

Ce reprezintă simbolul Z pentru militarii ruși

Simbolul Z a fost observat inițial pe tancurile rusești și pe alte vehicule militare, dar a fost rapid acceptat de unii ca o dovadă de sprijin pentru invazia Rusiei în Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a postat pe Instagram la sfârșitul săptămânii trecute că simbolul provine de la un anumit simbol care înseamnă „pentru victorie”.

Recent, au apărut fotografii în propaganda rusă, pe rețelele sociale, în care armata forma litera Z din insigne colecționate de la soldații ucraineni uciși.

Un număr mare de influenceri din Rusia au fost văzuți purtând simbolul, iar Federația Internațională de Gimnastică a deschis o anchetă după ce gimnastul Ivan Kuliak a fost văzut afișând simbolul respectiv.

De asemenea, postul TV Rusia susținut de Kremlin a început să comercializeze obiecte ce poartă simbolul de propagandă.