Copănele la cuptor gătite în stilul marilor bucătari. Rețeta e perfectă când nu știi ce să mai prepari

de: Andrei Simion
01 07. 2024

Cu toate că vremea de afară nu prea le îndeamnă pe gospodine să stea în bucătărie, până la urmă este nevoie să gătească. Așa că, ne-am gândit să le propunem copănele la cuptor gătite în stilul marilor bucătari. Rețeta e perfectă când nu știi ce să mai prepari, mai ales pe o vreme caniculară ca cea de acum.

Cum să faci copănele la cuptor gătite în stilul marilor bucătari

Copănelele de pui coapte la cuptor sunt mâncarea perfectă de pregătit în timpul săptămânii atunci când nu știi ce să faci. Suculente și fragede, cu un exterior crocant, pulpele de pui necesită foarte puțin efort, și sunt întotdeauna satisfăcătoare. Cu alte cuvinte, se potrivesc foarte bine cu o varietate de garnituri.

Pentru cel mai simplu și mai bun mod de a face pui la cuptor, aceasta este rețeta de care aveți nevoie. Pentru a începe, uscați bine bucățile de pui cu prosoape de hârtie, apoi acoperiți-le cu ulei și condimentați generos cu sare și piper.

Dacă îți plac ceva mai condimentate, poți adăuga și puțin rozmarin proaspăt tocat, dar puteți înlocui cu cimbru sau oregano proaspăt. Coaceți puiul pe un grătar de într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu, astfel încât aerul fierbinte să poată circula, creând un preparat rumen la exterior şi suculent.

Rețeta e perfectă când nu știi ce să mai prepari

Dar, ceea ce vă propunem astăzi, în afară de varianta clasică, să-i zicem, este această rețetă perfectă când nu știi ce să mai prepari. Pentru această rețetă, simplă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente pentru a face cele mai bune copănele la cuptor gătite în stilul marilor bucătari:

Ingrediente:

  • 9 copănele de pui
  • 4 roșii cherry
  • ardei copți
  • ceapă
  • 5 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • ulei

Mod de preparare

Secretul unei fripturi perfecte este modul în care o prepari, așa că, pentru început, după ce ai curățat bine copănelele, dă-le cu sare și piper, apoi pune peste ele și ulei, nu mult, doar cât să fie foarte bine umezite.

După asta va trebui să încingi cuptorul foarte bine, la 200 de grade, și bagă tava pentru aproximativ 40 de minute, până când sunt rumenite bine. În timp ce copnănele sunt la cuptor, încinge o tigaie cu puțin ulei, în care pui niște ceapă tăiată în fâșii, apoi după ce ai călit ceapa  adaugă cam 5 căței de usturoi tăiat mărunt, și mai ține-le pe foc până se călește și usturoiul.

Este momentul să adaugi ardeii copți, și tot așa ții tigaia pe foc, la călit, apoi adaugi cam 4 roșii tăiate cubulețe, și iar le ții pe foc. După ce s-au călit toate, mai poți adăuga ceva sare și piper, ca să le dea gust.

Poți adăuga acum și cimbru uscat, pentru a da mai multă savoare amestecului de ceapă, ardei copți, usturoi și roșii, la care mai adaugi și puțin zahăr. După ce amestecul s-a fiert, se adaugă o jumătate de pahar de vin, de preferat roze sau roșu, dar după gust.

După ce copănelele s-au rumenit, timp de 40 de minute, se adaugă în tigaia ținută pe foc, și lași să fiarbă cam 10 minute, la foc mediu, iar când e totul aproape gata se adaugă pătrunjel.

Acum este momentul să stingi focul, și să o servești alături de cei dragi. Poftă bună!