Conturi suspendate pe Instagram fără motiv. Internauţii se plâng că celebra aplicaţie nu mai funcţionează. Reacția oficială

de: Sabina Anastasia
31 10. 2022

Conturi suspendate pe Instagram fără motiv. Utilizatorii platformei sociale acuză probleme la nivelul aplicației. Unii internauți spun că paginile au fost dezactivate sau suspendate pentru o perioadă lungă de timp. Alte voci susțin că celebra aplicație s-ar fi blocat sau ar fi picat.

Reacția oficială a reprezentanților Instagram

Update, 31 octombrie, ora 17.50: Conducerea Instagram a anunțat că analizează problema cu care se confruntă utilizatorii aplicației sociale. Mii de internauți au acuzat suspendarea conturilor, fără a fi anunțați în legătură cu demersul cu pricina.

„Suntem conștienți de faptul că unii dintre voi întâmpină probleme la accesarea contului Instagram. Investigăm problema și ne cerem scuze pentru inconvenientele create”, au informat reprezentanții platformei sociale Instagram, deținută de Meta.

Întrebat despre motivele pentru care conturile utilizatorilor au fost suspendate, purtătorul de cuvânt al Instagram nu a avut nicio reacție, anunță agenția de presă Reuters. Internauții au transmis pe Twitter că li s-a cerut un ID sau e-mailul, precum și numărul de telefon pentru a-și putea recupera conturile.

La ora 17:13, acțiunile Meta se tranzacționau cu aproape cinci procente mai puțin. Aproape 3.000 de utilizatori Instagram se confruntau cu suspendarea conturilor de pe celebra platformă socială. Este, însă, posibil ca numărul persoanelor afectate de această problemă să fie mult mai mare, potrivit Downdetector.

Știre inițială

Conturi suspendate pe Instagram fără motiv

Internauții au luat cu asalt Twitter-ul, după ce conturile lor de pe celebra aplicație Instagram au fost suspendate. O parte dintr-o utilizatori spun că platforma s-ar fi blocat. Alți internauți acuză, însă, că reprezentanții aplicației i-au anunțat că paginile pe care le dețineau au fost suspendate.

„Conturile mele au fost dezactivate”, a anunțat un utilizator pe Twitter, postând o captură de ecran în care apare un mesaj potrivit căruia paginile i-au fost suspendate pentru nu mai puțin de 30 de zile.

Un alt internaut a făcut publică o experiență asemănătoare. Potrivit acestuia, evenimentul ar fi avut loc fără niciun motiv concret. Nu a primit nicio notificare înainte de demersul cu pricina.

„Contul meu de Instagram a fost suspendat fără niciun motiv. Nu am primit nici măcar o notificare că mi-au închis contul. Am fotografii, ca mulți alții, de ani de zile. Literalmente, nu le pot recupera. Vreau să aflu motivul pentru care s-a întâmplat asta!!!!!!!!”, s-a exprimat un internaut.

Ce să faci dacă nu-ți mai poți accesa contul

Downdecetor scrie că a primit peste 1.200 de rapoarte potrivit cărora aplicația s-a blocat și nu mai poate fi utilizată. Până la momentul redactării acestui articol, reprezentanții Instagram nu au emis niciun comunicat în care să vorbească despre o întrerupere a serviciilor lor.

Dacă și tu te confrunți cu o situație asemănătoare, poți lua legătura cu reprezentanții platformei sociale. Tot ce trebuie să faci este să contactezi Centrul de asistență, prin intermediul linkului de AICI.

Modificările introduse pe aplicația Instagram

În urmă cu doar câteva zile, Instagram a testat o nouă funcție pe care a introdus-o la nivelul aplicației pentru a sprijini comunitatea online. Este vorba despre o funcție ce permite utilizatorilor să colaboreze și să partajeze conținut pe un profil Instagram, unde activează internauți cu aceleași interese.

„Testăm posibilitatea de a vă alătura unui profil de grup și de a partaja Povești, postări din Feed sau Reel cu membrii grupului. Astfel, oamenii se vor putea conecta cu alții care au aceleași interese”, a anunțat, pe 26 octombrie, un purtător de cuvânt al companiei Meta.

Introducerea noii funcții vine la pachet și cu mai multă responsabilitate pentru creatorii de conținut. Măsurile de siguranță și regulile unui grup trebuie să fie respectate de toți utilizatorii online. În prezent, de noua funcție beneficiază doar internauții din Canada.