Contrabandiști urmăriți cu focuri de armă la granița cu Ucraina. Speriați de împușcături, au abandonat marfa în valoare de 91.000 de lei

Contrabandiști urmăriți cu focuri de armă la granița cu Ucraina. Speriați de împușcături, au abandonat marfa în valoare de 91.000 de lei
Contrabandiști urmăriți cu focuri de armă

Polițiștii de Frontieră au observat mai mulți indivizi care transportau colete voluminoase. Oamenii legii le-au făcut semn să oprească, însă aceștia au fugit, agenții fiind nevoiți să folosească armamentul din dotare.

Contrabandiștii, puși pe fugă cu focuri de armă

Scena desprinsă din filme a avut loc în Botoșani, la granița cu Ucraina. Indivizii au reușit să scape de polițiștii de frontieră și au trecut granița înspre țara vecină. Țigările le-au abandonat după ce au auzit focurile de armă, iar oamenii legii le-au confiscat pentru a continua cercetările. Astfel de incidente sub foarte dese, mai ales în zona respectivă.

Traficanții de țigări aduc pachetele din Ucraina și le vând la preț mai mare pe piața neagră de la noi. Agenții au confiscat 9.000 de pachete de țigări, evaluate la aproximativ 91.000 de lei.

„Pentru reținerea persoanelor, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrare victime sau pagube materiale. În urma inventarierii coletelor, în acestea au fost descoperite 9.000 de pachete de ţigări, valoarea acestora ajungând la 91.000 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt la Poliției de Frontieră Botoșani, comisar de poliție Minodora Răcnea.

Mașină răsturnată plină de țigări

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Valea Vișeului au pornit în urmărirea unui bărbat care nu a oprit la semnalele acestora. În cele din urmă, șoferul a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat cu mașina. Oamenii legii au descoperit că autovehiculul acestuia era plin de țigări. Incidentul a avut loc în Maramureș, pe Dealul Hera, în urmă cu câteva zile.

Bărbatul era bănuit că transporta țigări de contrabandă, potrivit unui comunicat eliberat de instituție. Mașina acestuia era înmatriculată în România. În urma accidentului, șoferul a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportat la spital.

„Pe DN 18, între localitățile Petrova și Rona de Sus, județul Maramureș, autoturismul în cauză a fost găsit răsturnat. Conducătorul auto, un cetățean român, în vârstă de 36 de ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureș, se afla în maşina răsturnată, iar în interiorul autoturismului au fost descoperite 15 colete voluminoase cu țigări”, transmite Poliția de Frontieră.

În urma verificărilor, oamenii legii au descoperit 12.330 de pachete de țigări, care valorează circa 140.000 de lei. Țigările și autoturism au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI