Constantin Budescu a câștigat un proces la TAS și se umple de bani. Suma uriașă pe care trebuie să o primească fostul fotbalist de la FCSB

Constantin Budescu a câștigat un proces la TAS și se umple de bani. Suma uriașă pe care trebuie să o primească fostul fotbalist de la FCSB

Lovitură de teatru! Constantin Budescu a câștigat la TAS procesul cu clubul Al-Shabab și nu mai trebuie să achite 750.000 de dolari, ci are de primit o avere. Fotbalistul român a vorbit cu jurnaliștii playsport.ro despre ce coșmar a trăit când a avut contract cu această grupare. Când s-a schimbat antrenorul l-au pus să se antreneze separat pe peluza hotelului.

Constantin Budescu, victorie spectaculoasă la TAS

Constantin Budescu jubilează! A câștigat procesul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în care a dat în judecată clubul Al-Shabab și a scăpat de plata despăgubirilor de 750.000 de dolari. Mai mult, are de primit o avere. Jucătorul român a semnat cu gruparea din Arabia Saudită în anul 2018, la insistențele lui Marius Șumudică, iar FCSB a primit, pentru această afacere, 2,5 milioane de euro.

După ce antrenorul român a fost dat afară a început coșmarul. Noul tehnician și-a adus doi jucători, unul dintre ei chiar pe postul lui Budescu. În plus, federația din Arabia Saudită, pentru 2019-2020, a scăzut numărul de jucători străini pe care îi putea legitima o formație de la 8 la 7.

Budescu a avut probleme de cum s-a întors in vacanță. L-au pus să se antreneze separat, iar  în unele zile i s-a pus „la dispoziție” peluza hotelului pentru pregătire.

„Este o decizie bună pentru mine, vă dați seama. Știam că dreptatea este de partea mea. Dincolo de ce zice unul sau altul, eu am fost și rămân un profesionist. Așa am fost și la ei, au fost foarte încântați de evoluția mea. Asta până s-a schimbat conducerea și antrenorul.

Au adus un alt număr 10 la echipă, căci aveau de făcut transferuri, vă dați seama. Fără să mă vadă cum joc. Mie îmi place fotbalul, vreau să joc, să marchez, să fac spectacol. Nu pot să stau pe margine”, a declarat Constantin Budescu, în exclusivitate pentru playport.ro.

Câți bani a câștigat Constantin Budescu după procesul de la TAS

Constantin Budescu este convins că nu ar fi câștigat dacă nu ar fi avut o echipă foarte bună de avocați. TAS i-a dat dreptate și acum trebuie să primească o groază de bani. 1,9 milioane de euro, despăgubiri, plus încă 100.000 de euro pentru diverse cheltuieli, cum ar fi cele de judecată. În total este vorba de două milioane de euro.

„Eu le mulțumesc avocaților mei, Mincu Paul, Mădălina Diaconu și Marius Lazăr Constantin, pentru că i-am simțit cu adevărat alături de mine și pentru că mi-au luat problema asta de pe cap în toți anii ăștia. M-am putut gândi numai la fotbal. Am fost cu toții în povestea asta și uite că n-am greșit că am avut încredere în ei, a mai spus fotbalistul.

După ce a jucat la Al-Shabab, Budescu s-a întors în România și a jucat la Astra Giurgiu (2019-2021), FCSB (2021-2022), FC Voluntari (2022), iar acum are contract cu Petrolul.

Urmăriți Playtech.ro și pe