Consilierul lui Volodimir Zelenski, declarația care aruncă în aer ultima șansă de încetare a războiului. Cum l-a putut umili pe Vladimir Putin

de: Rosu Ioana
18 10. 2022

Consilierul președintelui ucrainean, Mihailo Podoliak, a transmis un mesaj exploziv ca răspuns la atacurile cu drone lansate de Rusia în Kiev, dar și în alte orașe ucrainene. În contextul unor tensiuni uriașe între cele două țări implicate în război, oficialul de rang înalt al Ucrainei a condamnat dur agresiunea armatei ruse, explicând totodată motivul pentru care Vladimir Putin dorește să distrugă tot ce a reușit Occidentul să construiască.

Motivul halucinant pentru care Vladimir Putin dorește să distrugă Occidentul

Mihail Podoliak, una dintre numele sonore ale Ucrainei, dezvăluie în termeni cât se poate de simpli motivul terorii care a distrus, de șapte luni încoace, economia și pacea mondială.
Potrivit consilierului președintelui ucrainean, toate atacurile și răzbunarea lui Vladimir Putin îndreptate împotriva Ucrainei și a tuturor țărilor aliate sunt generate de frustrarea pe care liderul rus o simte atunci când realizeză lipsurile de care Rusia suferă.

Acesta a afirmat că țara condusă de Vladimir Putin s-a caracterizat prin sărăcie o lungă perioadă de timp, acesta fiind unul dintre motivele pentru care disprețuiește societatea modernă și avantajele pe care aceasta le are.

„Rusia a fost în sărăcie de secole. Acesta este motivul pentru care urăşte civilizaţia modernă şi vrea să creeze o zonă de frig, foame şi barbarie în Europa.

Încearcă sistematic să distrugă infrastructura din Ucraina, atacând oraşe şi civili”, a transmis Mihail Podoliak pe Twitter, după atacurile sângeroase lansate în zone rezidențiale din Ucraina, din care au rezultat mai multe decese. Profitând de această ocazie, consilierul președintelui Zelenski a făcut apel la Occident privind acordarea unui nou ajutor militar.

Mohail Podoliak, acuzații grave la adresa lui Vladimir Putin

Consilierul președintelui ucrainean nu este la prima condamnare dură a dictatorului de la Kremlin și a războiului, acesta conturând niște concluzii clare și în momentul în care Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială a armatei. La acel moment, Mihai Podoliak a susținut că această decizie radicală este dovada clară a planului eșuat al Rusiei cu privire la înfrângerea Ucrainei.

„Un apel absolut previzibil, care arată mai mult ca o încercare de a-şi justifica propriul lor eşec. (…) Este clar că războiul nu se desfăşoară conform scenariului Rusiei şi, prin urmare, Putin a fost nevoit să ia deciziile extrem de nepopulare de mobilizare şi de restricţionare a drepturilor populaţiei”, a transmis consilierul prezidențial, în prima reacţie a preşedinţiei ucrainene cu privire la anunţul lui Putin.

Mihail Podoliak a continuat să contureze un rezumat al așa-zisului război care ar fi trebuit să dureze trei zile, sfârșind cu victoria Rusiei. Spre surprinderea lui Vladimir Putin, planurile sale au fost date peste cap, astfel că această invazie a Ucrainei s-a transformat într-un război între Rusia și Occident, cu pierderi mari de partea țării agresoare.

„După 210 zile din „războiul de 3 zile”, rușii care cereau distrugerea Ucrainei primesc: mobilizare, închiderea granițelor și blocarea conturilor bancare și închisoare pentru dezertare.
Totul merge conform planului, nu-i așa? Viața are un uriaș simț al umorului”, a scris Podoliak pe Twitter.