Condimentul pe care trebuie să îl adaugi neapărat în cafea. Îi va da o aromă deosebită

de: Sabina Anastasia
02 09. 2022

O ceașcă de cafea aromată servită dimineața îți poate oferi starea de spirit necesară pentru a face față provocărilor din întreaga zi. Dacă ești un fan al cafelei, este bine să înveți cum să-ți prepari cea mai bună băutură energizantă dimineața în așa fel încât să te bucuri de un impuls de energie. Află în rândurile următoare ce condiment trebuie să adaugi în cafea pentru a-i oferi o aromă savuroasă.

Este foarte ușor să respecți o rutină dimineața, mai ales când vine vorba despre prepararea cafelei. Însă o băutură pregătită corespunzător poate reprezenta o modalitate excelentă de a-ți ridica nivelul de energie pentru întreaga zi. Cu ajutorul câtorva sfaturi, poți oferi o aromă nebănuită cafelei tale.

Cum să prepari cea mai savuroasă cafea dimineața

Este mai comod să alegi să-ți faci în fiecare zi cafeaua cu aceleași boabe de cafea în loc să jonglezi cu diverse sortimente, nu-i așa? Mai ales că nu toate prezintă prețuri accesibile. Adevărul este că, potrivit specialiștilor, nicio boabă de cafea bine prăjită nu ar trebui să coste foarte mult. Poți găsi cafele de calitate la prețuri deloc ridicate.

Acestea trebuie păstrate, însă, corespunzător în dulapuri, pentru a rămâne proaspete. Asta înseamnă că trebuie puse întotdeauna într-un loc răcoros, întunecat și uscat, preferabil într-un recipient ermetic. Potrivit New York Times, un nou studiu a arătat că răcirea boabelor de cafea înainte de a le măcina poate să ofere un gust de mai bună calitate cafelei.

Cafeaua proaspăt măcinată oferă cel mai bun gust băuturii de dimineață. Dacă folosești filtrul de cafea pentru a-ți prepara cafeaua dimineața, este important să alegi mărimea de măcinare potrivită pentru a oferi băuturii gustul dorit.

De exemplu, în cazul unei cafele turcești se optează întotdeauna pentru o măcinare foarte fină, care să ofere boabelor o textură precum cea a zahărului pudră. Dacă preferi cafeaua espresso, trebuie să folosești un program de măcinare extrafină, asemănătoare făinii.

Ce condiment trebuie să adaugi în cafea pentru un plus de aromă

Indiferent dacă optezi pentru a-ți măcina tu boabele de cafea acasă sau pentru a cumpărat direct de la magazin cafea măcinată, este important felul în care o prepari. Fii foarte atent la apa pe care o folosești când îți faci cafeaua, dimineața. Apa distilată îmbuteliată sau filtrată de la robinet va oferi, în final, o cafea mai bună decât cea preparată direct cu apă de la robinet, nefiltrată.

Pentru a-ți face cafeaua mai aromată, este indicată să explorezi și zona îndulcitorilor sau a cremelor. Există un secret pentru o cafea savuroasă, servită la prima oră din zi. Înainte de a o fierbe, adaugă în cafea un praf de scorțișoară. În acest fel, băutura va căpăta un gust pur și simplu divin.

În funcție de preferințe, poți introduce și puțină coajă de portocală în cafea. Nu te stresa prea mult, urmează-ți intuiția când pregătești cafeaua. Distrează-te, în acest fel nici băutura ta nu va avea un gust „comun” dimineața.