07 oct. 2023 | 19:16

Condimentul care te scapă de buruienile din grădină. Dispar fără mare efort

Diverse
Condimentul care te scapă de buruienile din grădină. Dispar fără mare efort
Ce condiment te scapa de buruienile din curte si gradina

Grădinarii cu experiență au explicat cum poți elimina buruienile din curte fără prea mare efort și cu bani foarte puțini. Care este condimentul care te scapă de buruienile din grădină. Dispar de zici că nici n-au fost acolo.

Ce condiment banal te scapă de buruienile din curte

Cei care locuiesc la curte și au propriile grădini au o mare problemă. Trebuie să smulgă la buruieni cât e ziua de lungă, iar acestea în scurt timp cresc înapoi. Acum, grădinarii cu exeperiență au spus care condimentul care te scapă de buruienile din grădină fără pic de efort.

Acesta este foarte ieftin și se găsește ușor. Tot ce trebuie să faci este să urmezi câțiva pași pentru a avea parte de o grădină impecabilă.

Citește și: Ce legume se plantează în luna octombrie

Grădinarii au spus că sarea este o alternativă sigură ți sănătoasă la erbicidele chimice și că te ajută să elimini buruienile din curte. Pentru a pune în practică această metodă de eliminare a buruienilor nedorite trebuie să dizolvi o parte de sare în 8 părți de apă fierbinte.

De ce se adaugă detergent de vase

După, adaugă o cantitate mică de detergent de vase lichid, care va ajuta soluția să adere mai bine pe suprafața frunzelor. Pentru a vedea rezultate, trebuie să împrăștii soluția  de câteva ori pe săptămână.

O altă metodă de a distruge buruienile din curte sau grădina ta este apa fiartă. Această modalitate de îndepărtare a buruienilor este foarte potrivită pentru trotuare și pavele, dar și pentru grădini. Apa fiartă nu trebuie să atingă florile sau legumele pe care vrei să le păstrezi pentru că acestea vor fi distruse.

De asemenea, un alt remediu împotriva buruienilor poate fi soluția pe bază de oțet. Aplicarea oțetului alb pe frunzele buruienilor le va omorâ pe loc, pregătind astfel grădina pentru sădirea plantelor dorite.

Citește și: Ce se plantează între copacii din grădină

În plus, poți folosi fie oțet care se găsește în magazinele alimentare (care are o concentrație de 5%), sau o versiune industrustială mai puternică (cu o concentrație de 20%). Oțetul se va aplica pe buruieni cu ajutorul unui pulverizator, de câteva ori pe săptămână.

Erbicidarea prin ardere

Buruienile pot fi îndepărtate și manual, prin smulgere. Pentru asta ai nevoie doar de o pereche de mănuși de grădinărit și de mult efort, însă aste este o soluție pe termen scurt pentru că buruienile vor ieși din nou.

Astfel, îndepărtarea buruienilor prin ardere este o altă modalitate de erbicidare naturală. Dacă optezi pentru această variantă trebuie să știi  că ideal este un arzător de buruieni, care se găsește în magazine la secțiunea de unelte de grădinărit. Avantajul arderii este că astfel se pot distruge și anumite boli care pot afecta plantele tale, chiar și viitoare.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Taxa obligatorie de la 30 SEPTEMBRIE. S-a dat ordinul direct de la Guvern
Capital.ro
Câte calorii are, de fapt, un mic. Medic: ”Așa vă dați seama că este un mic bun!”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Alertă în SPAȚIUL AERIAN ROMÂNESC! Avion IRANIAN, interceptat
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro