Condimentul care face minuni pentru boli. Puțini oameni știu ce beneficii are
Puțini oameni știu de beneficiile extraordinare ale unui condiment pe care cei mai mulți îl au în bucătărie. Ce mirodenie face minuni nu doar în preparate?
Condimentul care este un medicament natural
Românii îl folosesc aproape în fiecare mâncare tradițională, iar în rest se feresc de el, dar foaia de dafin aduce și alte beneficii. Mirodenia aceasta dă un gust aparte preparatelor, dar poate fi folosită și ca medicament natural pentru mai multe boli. De exemplu, face bine celor care suferă de diabet, reumatism sau boli digestive. Ceaiul preparat din frunze de dafin nu este atât de plăcut la gust, dar îndulcit sau consumat frecvent te face să te obișnuiești.
Băutura ameliorează problemele digestive precum arsurile la stomac sau flatulența. Dacă ai probleme cu digestia și nu vrei să folosești medicamente sau ceaiuri din comerț, fierbe frunze de dafin, lucru care funcționează și pentru balonare. Ia 5 foi de dafin, adaugă un pic de ghimbir, fierbe 200 de ml de apă până rămâne doar un sfert de cantitate, adaugă miere peste și consumă licoarea de două ori pe zi.
Tratement pentru probleme respiratoții și ten
De asemenea, ingredientul natural este unul eficient și în cazul problemelor respiratorii. Trebuie doar să fierbi 2-3 frunze în 500 de ml de apă, lasă deoparte 10 minute să se răcească, înmoaie un prosop în acest amestec și pune-l pe piept. Dacă fierbi dafin în 200 de ml de apă, strecori băutura și consumi de două ori pe zi vei scădea febra a fi nevoie de alte medicamente.
Mirodenia în cauză te ajută și în ceea ce privește tenul. Dacă vrei să ai grijă de chipul tău și să faci întârziate ridurile, poți apela la remedii naturiste precum acesta: fierbe 5 frunze de dafin cu 2 căni de apă, dă capacul la o parte și mai fierbe încă 2 minute. Toarnă lichidul într-un vas mai mare, acoperă capul cu un prosop și stai sub aburi un sfert de oră.