Condimentele corecte pentru carnea de pește. Secretele vin tocmai din Delta Dunării
Pescarii din Delta Dunării vin cu cele mai bune secrete de bucătărie pentru cele mai gustoase preparate culinare pe bază de pește. Iată care sunt cele mai recomandate condimente pentru asezonarea cărnii de pește. Toți iubitorii de pește trebuie să știe asta.
Ce condimente se folosesc la carnea de pește
Carnea de pește este una dintre preferatele românilor, deoarece este slabă în calorii, are un gust delicios și poate fi preferată în diferite moduri. De aceea, este important să știi cu ce tip de condimente să o asezonezi, pentru a păstra acel gust unic și delicios.
Indiferent că faci saramură de pește, prăjești file de pește pe grătar sau pregătești o salată bună de icre, este esențial să știi ce condimente să folosești. De exemplu, mărarul este unul dintre ingredientele cele mai folosite de către bucătarii din Delta Dunării.
Semințele și frunzele de mărar se potrivesc oricărui tip de pește, fie că vorbim de crap, știucă, somon, păstrăv sau ton. De asemenea, coriandrul dă un plus de savoare preparatelor din carne albă.
Pentru cei care preferă un gust ușor dulceag al peștelui, chefii bucătari le recomandă să folosească maghiran, rudă cu oregano, o plantă dulce și extrem de delicioasă, foarte populară în Delta Dunării.
Alte mirodenii care se pot pune la carnea de pește sunt pătrunjelul și rozmarinul. Nu uita să adaugi nelipsita felie de lămâie și unt la toate preparatele tale cu pește. Combinatia dintre toate aceste alimente va fragezi si mai bine pestele, plus ca va fi si mai aromat.
Cum prepari pește la cuptor în doar 15 minute
Somonul este, probabil, peștele preferat de români, atunci când vine vorba de a face un preparat culinar rapid și gustos. Îl poți prepara în doar 15 minute și ai nevoie doar de câteva ingrediente:
- 1 ou, bătut spumă
- 100 g cartofi, curăţaţi şi tăiaţi în sferturi
- o jumătate de fenel, curăţat şi tăiat bucăţi mari
- o jumătate de lămâie, feliată
- 5 roşii cherry, tăiate în jumătăţi
- ulei de măsline
- 60 g măsline negre, fără sâmburi, tăiate în jumătăţi
- un praf de sare
- piper
- 4-5 linguri vin alb
Înainte să pregătești file-ul de pește, trebuie să preîncălzești cuptorul la o temperatură de cel puțin 200 de grade. Pune pe foc o oală cu apă și puțină sare, pe care o lași la fiert.
Între timp, pregătești folia de aluminiu, care se va sigila cu un ou bătut la unul din capete. După ce apa începe să fiarbă, adaugi cartofii curățați și îi lași la fiert pentru maximum 6 minute.
Pregătește file-ul de pește, alături de roșii, fenel, lămâi și măsline, pe care le vei așeza într-un castron. Toarnă peste ingrediente ulei de măsline, sare și piper. Amestecă bine totul.
Cartofii puși la fiert se scurg de amidon și apă, după care se pun în același castron cu file-ul de pește și celelalte ingrediente. Amestecă, din nou, preparatul.
Pune totul în folia de aluminiu pe care, ulterior, o sigilezi și la acest capăt cu celălalt ou bătut, nu înainte de a stropi totul cu puțin vin. Pune peștele în cuptor pentru 20 de minute, după care îl scoți, îl așezi în farfurie și gata, îl poți servi.