An de an, de pe mesele românilor nu lipsește delicioasa friptură de porc, care este preferata tuturor. Pentru a vă da gata invitații de sărbători, aflați de ce condimente pentru friptura de porc aveți nevoie pentru a pregăti un preparat savuros. Cu siguranță, nu veți da greș și veți primi numai laude!
Carnea de porc tronează pe mesele românilor de sărbători. Din aceasta se fac numeroase preparate, cum ar fi cotlete, costițe, dar și fripturi. Preferata tuturor este friptura de porc la cuptor, însă nu toate gospodinele știu să o prepare ca la carte. De aceea, în materialul care urmează îți arătăm de ce condimente pentru friptura de porc ai nevoie pentru a-i da acesteia o savoare intensă.
De regulă, cele mai multe gospodine aleg să perpelească carnea de porc la doar cu sare și piper, după rețeta tradițională. Există, însă, câteva mirodenii care vor da o savoare de nedescris fripturii de porc, înainte să o băgați la cuptor. Este musai să le încercați, mai ales acum de sărbători!
Se știe că carnea de porc proaspătă nu are o aromă și un gust pronunțat, de aceea, trebuie să știți ce condimente pentru friptura de porc sunt potrivite.
Pentru fripturile de porc la grătar sau cuptor, este recomandată condimentarea acestora. Adică, folosirea unui amestec de ierburi și sare, cu care să frecați bucățile de carne. De reținut, însă! Acestea conferă un gust special fripturilor, dar nu le frăgezesc.
Totodată, dacă amestecul de condimente stă foarte mult în contact cu carnea de porc, sarea din amestec va începe să o deshidrateze, așa că este bine să condimentați friptura fix înainte să o preparați. Puteți să folosiți atât ierburi aromatice proaspete, cât și uscate!
Friptura de porc poate fi condimentată cu diferite tipuri de ardei, precum negru și roșu sau pulbere de chili. Cât despre sare, specialiștii recomandă ca aceasta să fie adăugată la sfârșitul tratamentului termic, pentru că, astfel, carnea iese prea moale.
Și usturoiul este potrivit pentru friptura de porc, oferindu-i preparatului o aromă amețitoare și un gust excelent. Mai mult de atât, carnea de porc va fi moale și suculentă. De precizat că usturoiul nu se pune în combinație cu alte mirodenii pentru că le poate acoperi gustul.
Citește și: Cum faci friptură suculentă pentru masa de Crăciun. Secretul bucătarilor cu renume
Unul dintre condimentele care merg cel mai bine cu friptura de porc este rozmarinul. Puteți opta pentru crengi proaspete sau iarbă uscată. Acestea se pun sub bucățile de carne sau lângă ele, pentru că oricum își vor lăsa aroma.
Un alt condiment care se potrivește perfect cu friptura de porc este șofranul. Este recomandat să nu-l folosiți în combinație cu alte ierburi.
Și oregano poate da o aromă excelentă cărnii de porc, dacă îl presari pe deasupra fripturii.
Nu trebuie să uităm nici de cimbru. Alături de el, mai poți folosi și coriandru, rozmarin sau foi de dafin.
Un condiment destul de rar folosit la prepararea cărnii de porc este menta, deși experții o recomandă. Menta oferă o notă sofisticată fripturii în combinație cu ghimbir și ardei iute.
De asemenea, feniculul poate da cărnii de porc un gust gust interesant, dar este recomandat să nu exagerați cu el.