Condamnat, pentru că l-a amenințat cu moartea pe președintele Klaus Iohannis: ce pedeapsă a primit

de: Puiu Alexandru
13 02. 2020

Amenințările cu moartea la adresa președintelui țării reprezintă un motiv de arestare și condamnare. Ce pedeapsă a primit bărbatul care l-a amenințat pe Klaus Iohannis?

Un deținut de la Penintenciarul Aiud i-a cerut președintelui țării să-l grațieze. Klaus Iohannis i-a refuzat cererea mai puțin obișnuită, iar bărbatul de după gratii a decis să-l amenințe în scris pe șeful statului. Ca să ”scape”, el a semnat scrisoare cu numele unui coleg din închisoare. Din păcate pentru el, eforturile au fost inutile.

Un deținut de la Penitenciarul Aiud a trimis la Cotroceni o scrisoare prin care îl amenința cu moartea pe președintele Klaus Iohannis. Pentru gestul său, a fost condamnat la un an de închisoare. Ca referință, Costin Munteanu l-a amenințat pe Iohannis cu moartea, deoarece a refuzat să-l grațieze, el ispășind o pedepsă de 15 ani de închisoare pentru crimă.

Sentința primită miercuri de bărbatul de după gratii poate fi atacată cu un apel. Nu este încă definitivă. Președintele i-a refuzat cererea de grațiere pentru că în 2013, în urmă cu doar câțiva ani, Costin Munteanu și-a omorât iubita cu sânge rece. După fapta macabră, a decis să o abandoneze în apropierea unei peșteri din localitate de domiciliu.

La scurt timp după ce a primit refuzul la cererea de grațiere semnat de Klaus Iohannis, Costin Munteanu i-a trimis scrisoarea de amenințare cu moartea, semnând-o cu numele unui alt deținut. Din acel moment, faptele lui Munteanu au devenit subiectul unui nou proces.

El a fost acuzat de procurori pentru săvârșirea acțiunii de ultraj. Au existat suficient dovezi pentru a fi găsit vinovat, dar până miercuri, nu era clară pedeapsa pe care urma să o primească. În final, s-a optat pentru un an de închisoare, deși bărbatul risca extinderea sentinței sale actuale, pentru crimă, cu până la 20 – 25 de pușcărie. Cel mai probabil, sentința va face subiectul unui apel.