Concertul lui Michael Jackson, care a scuturat România de comunism, e pe internet. Unde îl vezi gratis

Concertul lui Michael Jackson, care a scuturat România de comunism, e pe internet. Unde îl vezi gratis

Familia lui Michael Jackson a decis să publice – temporar – concertul starului pop de la București din 1992, pe YouTube. Deși e o veste mult așteptată de fanii lui Michael Jackson din România, această decizie a venit în plin război între familia Jackson și HBO.

Familia lui Michael Jackson luptă să apere imaginea artistului la 10 ani de la moartea acestuia. În Statele Unite ale Americii, HBO tocmai a prezentat și a doua parte a documentarului „Leaving Neverland”, un film extrem de controversat, semnat de Dan Reed.

Documentarul prezintă mărturiile a doi bărbați care susțin că, pe când aveau 7, respectiv 10 ani, ar fi fost abuzați sexual de starul pop. Abuzurile asupra lor s-ar fi comis în incinta Neverland, reședința vestită a starului pop din California.

La concurență cu difuzarea celor două episoade ale documentarului „Leaving Neverland”, moștenitorii lui Michael Jackson au hotărât să publice pe platforma YouTube – cu acces gratuit – înregistrarea concertului susținut de artist la București în 1992, concert numit „Live in Bucharest -The Dangerous Tour”.

„Nu pierdeți magia Regelui Pop însuși! Lasă-te absorbit de Michael Jackson. Live la București și Live pe Stadionul Wembley sunt disponibile pentru o perioadă limitată de timp pe canalul de YouTube al lui Michael Jackson!” Moștenitorii lui Micheal Jackson pe contul de Twitter dedicat cântărețului

Totuși, înregistrarea concertului din București este disponibilă numai pentru o perioadă limitată de timp pe platforma Youtube.

După ce a fost permis accesul la acest eveniment, rămas în istoria României post-comuniste ca unul dintre cele mai importante concerte, familia lui Michael Jackson a decis să publice alte două ore din concertul susținut de Michael Jackson la Londra în 1988.

În total, sunt patru ore (din cele două concerte), exact cât au și cele două episoade ale documentarului difuzat de HBO „Leaving Neverland”.

Michael Jackson – concertul din București 1992. Disponibil temporar pe platforma Youtube.

Moștenitorii lui Michael Jackson, în proces cu HBO

Familia lui Michael Jackson a dat în judecată compania HBO și a cerut despăgubiri de 100 de milioane de dolari.

Moștenitorii artistului invocă contractul încheiat în 1992, cu ocazia concertului de la București.

Un articol din acest contract conținea o clauză potrivit căreia HBO se angaja să nu facă niciun fel de comentarii sau să recurgă la practici ce l-ar putea „denigra” pe Michael Jackson sau pe membrii echipei sale.

Filmul „Leaving Neverland”, cu o durată de patru ore, regizat de cineastul
Dan Reed, premiat la Gala premiilor BAFTA , prezintă povestea lui Wade Robson şi James Safechuck. Documentarul pornește din momentul în care cei doi l-au cunoscut pe cântăreţ, adică în perioada de glorie din anii ´80 şi la începutul anilor ´90, până în momentul în care traumele suferite în copilărie au început să se facă simţite în viaţa lor de adulţi.

Achitat în anul 2005 într-un proces în care a fost acuzat de un tânăr că l-ar fi abuzat sexual, Micheal Jackson este vizat de acuzații și la 10 ani după moartea sa. Astfel de mărturii sunt cuprinse în documentarul „Leaving Neverland”, contestat de familie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI