Concediul din vara lui 2020. Ce spune Raed Arafat. Cum ne planificăm vacanța

Concediul din vara lui 2020. Ce spune Raed Arafat. Cum ne planificăm vacanța
Vom pleca în concediu în această vară? Răspunsul lui Raed Arafat

Mulți dintre noi începem deja să ne facem planuri pentru vacanța de vară sau pentru zilele libere pe care ni le vom lua de la muncă. În acest sens, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a transmis că trebuie să existe precauție în programarea concediilor. Vezi răspunsul reputatului medic la întrebarea: „Să-mi fac planuri de concediu în această vară?”.

Concediul din vara lui 2020

Cu toate că starea de urgență decretată în România se va încheia pe 15 mai, iar companiile aeriene au anunțat deja că, de la sfârșitul lunii aprilie, își reiau zborurile, șeful DSU recomandă ca românii să aștepte evoluția pandemiei. Agențiile de turism și hotelierii sunt dornici de clienți, însă: este momentul să mergem în vacanță? La această întrebare, reputatul medic a răspuns următoarele:

„În primul rând, unde vrea să facă concediul, și în al doilea rând, indiferent de unde vrea să îl facă, aș fi rezervat să îi spun să își facă acum planuri de vacanță.

I-aș zice să aștepte și să vadă cum evoluează situația. De exemplu, sunt țări care deja au anunțat că primesc oamenii numai dacă au certificat că s-au testat și sunt negativi COVID, certificat recent. Însemnătatea certificatului este oricum foarte redusă, pentru că poți fi negativ astăzi și după câteva zile să devii pozitiv.

Acele «pașapoarte COVID-19» de care vorbea și OMS dau statusul persoanei la momentul testului și nu peste două, trei zile când ajunge în țara respectivă“, a declarat Raed Arafat.

„Aș fi încă rezervat…“

Întrebat dacă ar sfătui românii să își facă planuri serioase cu privire la vacanța anului 2020, șeful DSU a declarat că nu îi indeamnă pe aceștia să se grabească, ba dimpotrivă.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat

„Aș fi încă rezervat să spun cuiva să-și facă facă planuri de vacanță și să plece în concediu, pentru că nu pot să spun acest lucru până nu vedem evoluția coronavirusului, nu numai în România, ci și în alte zone.

Pentru România, trebuie să vedem cum merg lucrurile și cum merg procedurile de relaxare a restricțiilor. Dacă vom ajunge la o relaxare mai largă sau nu, pe baza evoluției bolii.

Așa că încă e devreme să vorbim de concedii“, a conchis Raed Arafat.