08 mart. 2024 | 14:10

Comuna din România care va avea ‘cel mai spectaculos parc’. Va avea o suprafață de câteva hectare

News
Comuna din România care va avea ‘cel mai spectaculos parc’. Va avea o suprafață de câteva hectare
Comuna din România care va avea ‘cel mai spectaculos parc’. Va avea o suprafață de câteva hectare

Vești bune pentru acești români! Se va deschide curând un parc de-a dreptul spectaculos într-o comună din România. Va avea o suprafață de câteva hectare și nu se compară cu altă atracție de acest gen din țară. Când are loc evenimentul de lansare.

Se deschide cel mai spectaculos parc

Administrația din Ciugud își propune să transforme peisajul rural într-o oază verde spectaculoasă, prin amenajarea unui parc de proporții remarcabile. În cadrul unui eveniment deosebit intitulat „Sădește viitorul!”, programat pentru vineri, 8 martie 2024, comunitatea din Ciugud își va uni forțele pentru a marca atât Ziua Internațională a Femeii, cât și lansarea oficială a acestui proiect de mediu revoluționar.

Conform comunicatului emis de Primăria Ciugud, evenimentul se va desfășura în pitorescul parc din satul Limba, adunând peste 300 de participanți, printre care se numără copii, cadre didactice, femei din instituții și companii partenere din Ciugud, Alba Iulia, Aiud și Sebeș.

Această adunare va marca începutul unei inițiative deosebite, ce presupune plantarea simbolică a unui copac de dimensiuni impresionante, simbol al angajamentului comunității de a crea cel mai spectaculos parc dintr-o comună din România.

Parteneriatul cu Asociația de Mediu Iplant.Today din Sebeș va asigura sprijinul necesar pentru implementarea acestui proiect ambițios, care urmărește să transforme viziunea în realitate. Parcul propus nu va fi doar un spațiu verde, ci va fi gândit și ca un instrument educațional, oferind oportunități de învățare în natură pentru elevii din zonă.

El va fi conceput în jurul viitoarei școli, reflectând angajamentul Administrației Locale din Ciugud față de educație și mediu. Acest paradis verde va cuprinde specii de arbori specifice României, promovând biodiversitatea și protejând mediul înconjurător.

De asemenea, se prevede amenajarea unui parc de dimensiuni mai reduse în satul Limba, într-o zonă deja dedicată relaxării și recreerii, în scopul de a îmbogăți viața comunității locale și de a promova un stil de viață sănătos și activ.

„Parcul va cuprinde arborii României și va fi construit în jurul viitoarei școli pe care administrația locală din Ciugud dorește să o construiască, urmând să aibă și rol educațional pentru elevi, care vor putea face, în timpul verii, orele în natură. În paralel, un parc de mai mici dimensiuni va fi amenajat și în satul Limba, în zona în care există deja o zonă de relaxare”, se arată în comunicat.

Astfel, Administrația din Ciugud își propune să creeze nu doar un simplu parc, ci un loc de întâlnire și conectare pentru întreaga comunitate, un spațiu în care oamenii să se bucure de natură, să-și încarce bateriile și să se inspire reciproc pentru a construi un viitor mai verde

Ce dimensiuni va avea parcul

Primăria Ciugud pregătește terenul pentru un nou capitol în dezvoltarea comunității sale – un parc ce promite să fie un adevărat paradis verde, un loc de refugiu și bucurie pentru locuitorii săi. Cu o suprafață generoasă de 14 hectare, acest parc va reprezenta un efort comun al autorităților locale și al partenerilor din sectorul privat pentru a crea un spațiu durabil și plin de frumusețe, un loc în care natura va înflori în toată splendoarea sa.

Proiectul prevede plantarea a peste 25.000 de copaci, fiecare reprezentând un strop de viață și un angajament pentru un viitor mai bun. Acești copaci vor fi selectați cu grijă, incluzând o varietate de specii foioase și rășinoase specifice României, astfel încât parcursul prin acest peisaj verde să fie o experiență autentică și diversificată.

În acest an, planul este să se planteze aproximativ 5.000 de arbori, marcând începutul unei transformări spectaculoase a terenului actualmente degradat într-un loc vibrant și plin de viață. Parcul va fi amenajat pe un deal, oferind perspective panoramice impresionante și o oportunitate de reconectare cu natura pentru toți cei care îl vizitează.

„Parcul va cuprinde arborii României și va fi construit în jurul viitoarei școli pe care administrația locală din Ciugud dorește să o construiască, urmând să aibă și rol educațional pentru elevi, care vor putea face, în timpul verii, orele în natură. În paralel, un parc de mai mici dimensiuni va fi amenajat și în satul Limba, în zona în care există deja o zonă de relaxare”, se arată în comunicat.

Administratia locală din Ciugud va pune la dispoziție terenul necesar, iar toate costurile asociate cu proiectul vor fi suportate din sponsorizări, evidențiind astfel un parteneriat public-privat puternic și angajat în promovarea sustenabilității și frumuseții naturii.

Evenimentul de vineri va marca nu doar începutul acestui proiect ambițios, ci și un moment simbolic al unității și angajamentului comunității. Participanții vor forma o inimă din flori și plante, simbolizând dragostea și grija pentru mediu, iar această imagine va fi repetată atunci când parc va fi complet amenajat.

În plus, fiecare doamnă sau domnișoară prezentă va primi un copăcel în ghiveci biodegradabil, îndemnându-le să planteze și să îngrijească viitorul, un gest simbolic al implicării personale în protejarea mediului înconjurător și în construirea unui viitor mai verde și mai sănătos pentru toți.

 

Parteneri
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Învârtită cu mac. Desertul pregătit de gospodinele din Bucovina
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă radical. Ciolacu, anunț în direct la TV: Trebuie să intre în zona de...
Capital.ro
Cum se circulă corect pe autostradă. Titi Aur: "Așa trebuie circulat în condiții normale și corecte și legale și defensive și de bun simț"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN a DECIS! E cutremur în RUSIA!
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro