Compania Pfizer, avertisment de ultimă oră cu privire la vaccinarea cu acest ser. La ce pericole sunt expuși cetățenii

Compania Pfizer, avertisment de ultimă oră cu privire la vaccinarea cu acest ser. La ce pericole sunt expuși cetățenii
Compania Pfizer, avertisment despre riscurile vaccinării Sursă poză: Profimedia

Compania Pfizer a transmis un avertisment cu privire la vânzarea unor doze false de vaccin în Polonia și Mexic. Potrivit ultimelor informații, autoritățile au acționat în timp util pentru a evita un șir de tragedii.

Ce trebuie să știe toți cetățenii

Compania Pfizer a anunțat miercuri seară apariția unor seruri ilegale pe piața online, astfel că 80 de persoane din Mexic au plătit căte 1000 de dolari pe un ser fals, sub sigla firmei. Din acest motiv, compania farmaceutică americană trage un semnal de alarmă cu privire la anonimatul creat de comerțul online, făcând apel la cetățeni să nu mai încurajeze acest fenomen.

În Polonia, autoritățile au găsit același tip de doze false în apartamentul unui bărbat, acestea fiind ținute în lăzi frigorifice. Potrivit oamenilor legii, flacoanele aveau numere de lot diferite de companie, cât și termen de expirare diferit, iar substanța conținută era, de fapt, ser antirid.

Potrivit CNN, reprezentanții Pfizer au anunțat că lucrează în strânsă legătură cu autoritățile, astfel încât să poată evita posibile astfel de infracțiuni.

„Suntem conștienți de faptul că în acest tip de mediu, alimentat de ușurința și comoditatea comerțului electronic și de anonimatul oferit de internet, va exista o creștere a prevalenței fraudei, a contrafacerii și a altor activități ilicite în ceea ce privește vaccinurile și tratamente pentru COVID-19″, a fost transmis prin intermediul unui comunicat.

Reprezentanții Pfizer au atras atenția asupra faptului că niciun vaccineautentic nu este vândut online, descurajând prin acest anunț orice dorință de a apela la metode diferite de cea tradițională, în care fiecare persoană se înscrie la un centru de vaccinare.

Șoc anafilactic după vaccinul Pfizer

În cursul zilei de ieri, un tânăr de 23 de ani a făcut șoc anafilactic după ce a fost vaccinat cu serul de la Pfizer. Anunțul a fost făcut de Prefectura Brașov, explicând circumstanțele în care a avut loc evenimentul.

„În data de 20.04.2021, o persoană în vârstă de 23 de ani, de sex masculin, a prezentat o reacție adversă de tip șoc anafilactic, manifestată prin hipotensiune, puls rapid și slab, pierdere temporară a cunoștinței, pentru câteva secunde. Reacția a apărut la câteva minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech.

Vaccinarea s-a efectuat în Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgență Regina Maria Brașov”, a fost anunțul transmis prin intermediul unui comunicat de presă.

În cadrul aceluiași comunicat, reprezentanții Prefecturii au specificat că tânărul nu a avut antecedente de acest fel și nici alergii depistate anterior. Din fericire, personalul medical prezent în imediata apropiere a intervenit în timp util, astfel că viața tânărului se află în afara oricărui pericol.

„În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice şi nici istoric alergic. Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt şi a acordat primul ajutor, solicitând şi echipa de resuscitare din serviciul UPU. Persoana a fost stabilizată şi ulterior supravegheată în UPU şi internată pe secţia medicală a unităţii sanitare”, a mai adăugat Prefectura Brașov.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI