Compania gigant din România de unde își dau demisia în masă angajații. Ce se întâmplă aici
600 de angajați ai grupului elen OTE vor pleca voluntar în cadrul operațiunilor de reorganizare. Compania a semnat de curând vânzarea participației sale de 54% la Telekom România Communications, către Orange.
Compania gigant din România de unde își dau demisia în masă angajații
Compania a renunțat deja de la începutul acestui an la 500 de angajați prin pensionări anticipate, așadar, per ansamblul anului 2020, OTE va desființa 1.100 de posturi.
Planul de transformare a companiei va include separarea în entități independente, activitățile de relații pentru clienți (Cosmote e-Value Contact Center), magazinele de retail (Germanos Industrial & Commercial) și soluțiile de natură tehnică (Cosmote Technical Solutions).
Aproximativ 5.000 de angajați ai OTE Group ar urma să fie transferați către aceste companii, care vor fi înființate anul viitor, potrivit Profit.ro.
”Vânzarea participației la noastre de servicii fixe în România reflectă decizia noastră strategică de a ne concentra pe segmentele care cresc cel mai rapid și generează cei mai mulți bani pentru afacerea noastră. Sub noul proprietar, Telekom Romania va avea posibilități mai mari de succes pe piața românească, foarte competitivă, unde rămâne prezenți prin divizia de servicii mobile a Telekom Romania”, s spus Michalis Tsamaz, CEO-ul OTE.
Michalis Tsamaz confirmat și faptul că încasările din vânzarea Telekom România vor fi distribuite acționarilor. Pentru anul 2020, compania a plănuit investiții în valoare de 600 de milioane de euro.
Telekom și Orange au ajuns la o înțelegere
Pe 9 noiembrie, Orange și Telekom anunțau termenii tranzacției dintre cele două mari companii. Mai pe scurt, Orange preia pachetul majoritar de 54% din acțiunile Telekom România Communicatons.
Cele două mari companii au cerut la Autoritatea Națională pentru Comunicații clarificări privind mutarea unor tranșe de numerotație, pentru rețele fixe, de la Telekom la Orange, potrivit informațiilor sursei citate.
În felul acesta Orange preia pachetul majoritar de 54% din acțiunile operatorului de servicii fixe Telekom Romania Communications, mișcare anticipată încă din vara anului 2019. Tranzacția cuprinde participațiile de 54% deținute de grupul OTE și abonații serviciilor convergente fix-mobil.
Telekom este al doilea mare jucător de pe piața de servicii fixe din România
Potrivit informațiilor detaliate de Orange, Telekom se află pe locul doi pe piața de servicii fixe de telecomunicații din România, cu o cifră de afaceri de 622 milioane euro, raportată în anul 2019.
Prin intermediul infrastructurii pe care o deține, Telekom oferă servicii de telefonie fixă, internet în bandă largă și televiziune pentru 5 milioane de abonați. Totodată, 90.000 km de rețea de fibră optică conectează aproximativ 3 milioane de locuințe.