Compania din România care semnează contractul de 100 de milioane de euro. Este o premieră la nivel național

de: Stan Nicu
27 07. 2023

Am aflat care este compania din România care semnează contractul de 100 de milioane de euro. Este o premieră la nivel național. Banii vor fi investiți în operarea unei baze logistice moderne, precum și în extinderea bazei de achiziție și exportul cerealelor.

Compania din România care face un împrumut de 100 de milioane de euro

Grupul Cerealcom, cel mai mare trader de cereale cu capital autohton, a semnat o facilitate de credit revolving de tip club loan în valoare totală de 100 milioane euro.

Finanțarea va susține operarea unei baze logistice moderne, dar și extinderea bazei de achiziție și exportul cerealelor. Creditul beneficiază de o clauză de tip acordeon, aducă poate fi majorat cu încă 50 de milioane de euro.

Cine acordă împrumutul uriaș

BCR S.A. și Erste Group Bank AG au acționat în calitate de Aranjori Principali Mandatați, în timp ce Banca Comercială Româna a avut rol și de Agent de Documentație și Agent de Garanții și Plăți.

În cadrul creditului pentru compania Cerealcom, al cărei patron este Mihai Anghel, BCR participă cu 70 milioane de euro, iar Erste Group Bank AG cu 30 milioane de euro. Creditul are maturitate finală în anul 2025 și este acordat cu scopul finanțării activității curente, precum și desfășurării unor proiecte specifice.

Ce suprafață de teren exploatează Cerelcom Dolj în România

Având o suprafață de teren în exploatare, o parte proprietate, o parte în arendă, o parte din concesiuni concesiuni, de aproximativ 25.000 de hectare, gestionată de 3 ferme, grupul Cerealcom Dolj se situează în fruntea celor mai mari proprietari de terenuri arabile din țara noastră.

Mihai Anghel este un om de afaceri româm, iar în anul 1999 a cumpărat de la stat Cerealcom Dolj, acesta fiind unul dintre cele 40 de Cerealcom-uri ale statului, scrie Wikipedia.

După cumpărarea Cerealcom, în 2001 și 2002, alte două firme au intrat în portofoliul grupului din Dolj, după ce omul de afaceri Mihai Anghel a cumpărat, tot de la statul român, două IAS-uri (întreprindere agricolă de stat) de la Redea și Segarcea. După achiziționare acestea au devenit Redias Redea și Cervina Segarcea.

Ce companii mai deține Mihai Anghel

Acum, Cerealcom Dolj este cea mai mare firmă din grupul lui Mihai Anghel și comercializează anual sute de mii de tone de cereale.

Nu în ultimul rând, Mihai Anghel mai deține companiile Oltyre Craiova, care se ocupă cu cultivarea cerealelor și a plantelor oleaginoase, Cervina Segarcea, care are ca activitate cultivarea cerealelor și a plantelor leguminoase, precum și Redias Redea, care are ca activitate cultivarea cerealelor și a plantelor leguminoase.