Compania cu cele mai multe zboruri întârziate din România. Sute de curse au avut probleme în ultima săptămână

Compania cu cele mai multe zboruri întârziate din România. Sute de curse au avut probleme în ultima săptămână
Ce companie aeriana a avut cele mai multe intarzieri in ultima saptamana

S-a aflat care este compania cu cele mai multe zboruri întârziate din România. Sute de curse au avut probleme în ultima săptămână, astfel că mii de pasageri au avut de suferit. Care este această companie aeriană, vedeți în articolul de mai jos.

Ce companie aeriană are cele mai multe zboruri întârziate. Sute de zboruri au avut întârziei în ultima săptămână

Nu mai este niciun secret pentru nimeni că sunt probleme în toată lumea cu zborurile, principala cauză anunțată fiind lipsa de personal. Astfel, a fost făcut un top cu compania aeriană care a avut cele mai multe întârzieri în țara noastră.

Conform studiului, 816 curse programate pe Aeroportul Otopeni au avut întârzieri mai mari de 30 de minute în ultima săptămână, în scădere uşoară faţă numărul curselor întârziate înregistrate la sfârşitul lunii iulie, a informat Compania Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

O treime din avioane au întârziat

De asemenea, o treime dintre avioanele de linie şi charter din perioada 28 iulie-3 august au avut întârzieri pe aeroportul Henri Coandă, adică 816 zboruri dintr-un total de 2351 de curse.

La ultima raportare, respectiv pentru perioada 21-27 iulie au fost 823 de zboruri întârziate din 2380 de curse, cu acelaşi raport, circa o treime dintre curse întârziate.

Wizz Air, campioană la întârzieri

Potrivit sondajului efectuat pe zborurile din ultima săptămână a reieșit că cele mai multe întârzieri le-a avut compania WizzAir. Nu mai puțin de 235 de zboruri ale acestei companii au avut întârzieri mai mari de 30 de minute.

Tarom, locul 2 la întârzieri

După WizzAir, cea de-a doua companie cu cele mai multe întârzieri a fost Tarom. Compania românească de aviație a avut 136 de zboruri întârziate mai mult de 30 de minute.

Blue Air, locul 3 la întârzieri

Pe locul 3 în topul companiilor aeriene cu cele mai multe întârzieri se regăsește Blue Air. Această companie a făcut probleme pasagerilor care au zburat cu ea în 136 de curse, care au avut întârzieri mai mari de jumătate de oră.

Ryan Air, cele mai puține întârzieri

„În intervalul 28 iulie – 3 august 2022, pe Aeroportul Henri Coandă, un număr de 816 zboruri (aterizări şi decolări) au înregistrat  întârzieri mai mari de 30 minute, cu o creştere de 48 de zboruri afectate de întârzieri faţă de săptămâna anterioară.  Numărul întârzierilor corespunde, în general, cotei de piaţă a companiilor aeriene pe AIHCB, astfel încât cele mai multe zboruri întârziate s-au înregistrat la Wizz Air (235 de zboruri), Tarom (136 de zboruri), Blue Air (133 de zboruri) şi Ryan Air (114).

În acelaşi interval de referinţă, un număr de 23 de zboruri au fost anulate de către alte companii aeriene. În intervalul 28 iulie – 3 august, pe AIHCB au fost operate 2.351de zboruri (2147 regulate şi 95 neregulate)”, a transmis CNAB.