Compania AstraZeneca, anchetată după moartea mai multor persoane vaccinate din Franța. Cea mai tânără victimă avea doar 24 de ani

Compania AstraZeneca, anchetată după moartea mai multor persoane vaccinate din Franța. Cea mai tânără victimă avea doar 24 de ani
Compania straZeneca, anchetată după moartea mai multor persoane

Gigantul farmaceutic AstraZeneca se confruntă cu un val de acuzații venite din partea familiilor îndurerate de moartea celor dragi, la scurt timp după imunizarea cu serul produs de companie. Astfel, de la începutul campaniei de vaccinare și până acum, 15 persoane și-au pierdut viața în condiții necunoscute, motiv pentru care rudele doresc să afle cauzele exacte ale deceselor fulgerătoare.

Familiile persoanelor moarte, chinuite de îndoieli

În acest moment, 12 anchete se află în curs, scopul fiind acela de a afla cauzele morții a 12 persoane care au murit după ce s-au imunizat cu serul de la AstraZeneca. Majoritatea pacienților aveau peste 55 de ani, vârsta recomandată pentru acest ser, însă au fost și doi asistenți medicali mai tineri, de 38 de ani, respectiv, 41.

Printre aceștia, s-a regăsit și un student la Medicină, în vârstă de 24 de ani, care a murit la Nantes, pe data de 18 martie.
P

otivit publicației franceinter.fr, familiile celor decedați se întreabă în instanță dacă “
Sunt aceste cincisprezece decese datorate serului produs de AstraZeneca?”, urmând ca la finalul anchetelor să afle adevărul.

Unul dintre cele mai mediatizate cazuri în acest sens a fost cel al studentului la Medicină, Anthony Rio, mort la zece zile după imunizare. Acesta a fost găsit în apartamentul său, fără suflare, odată cu adeverința pe care era menționată data vaccinăii și serul care i-a fost administrat.

La acel moment, printr-un ordin al Prefecturii, o anchetă a fost demarată imediat, fiind efectuată necropsia.

Imediat după aflarea rezultatelor, avocata familiei a transmis că „Autopsia lui Anthony indică faptul că moartea sa a fost cauzată de o hemoragie masivă în urma unei tromboze localizate în splină. S-au găsit cheaguri de sânge și în creier.

În acest moment, nu există niciun indiciu clar că acest vaccin a fost cauza morții, dar încep să apară o serie de dovezi care să includă această posibilitate, deoarece autopsia a arătat că Anthony nu avea cancer, nici virus, nici infecție bacteriană”, a transmis Etienne Boittin.

Ce simptome a avut tânărul după vaccinare

Potrivit familiei, Anthony acuzase niște dureri de stomac, motiv pentru care s-ar fi programat la specialist, dar din păcate, acesta nu a mai apucat să ajungă.

Familia a povestit imediat după decesul băiatului că, acesta avea un stil de viață sănătos, motiv pentru care, acest deces nu avea de ce să survină.

A avut o durere de stomac, dar nu s-a plâns, nu era genul lui. Cu toate acestea, hotărâse să meargă la medicul său joi după-amiază. Nu a mai avut timp, pentru că a fost găsit mort în noaptea de miercuri până joi.

Fratele meu, dincolo de a fi genial, avea grijă de el. Era atent la ce mânca, făcea sport. Mai presus de toate, nu avea antecedente medicale, nicio boală, nimic. Avea o sănătate perfectă. Deci acest vaccin este singura cauză de care ne putem agăţa pentru a înţelege ce s-a întâmplat”, a dezvăluit fratele tânărului, potrivit Capital.fr.

Famiiile îndurerate ale celor 12 victime așteaptă acum rapoartele autopsiei, astfel că cele 12 investigații sunt desfășurate acum în toată Franța, iar trei dintre ele sunt efectuate de către Departamentul de Sănătate Publică al Parchetului din Paris.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI