Colțișorul de Rai din România unde ai cazare gratuită. Este una dintre cele mai spectaculoase destinații turistice

de: Cătălina Burghelea
23 07. 2022

Știai că România are un colț rupt din Rai, unde cazarea este gratuită, iar experienţele trăite sunt unice? Poţi dormi pe paie, în paturi de lemn, ca pe vremea bunicilor noștri. Dacă vrei să-ți petreci vacanțele altfel, ia în considerare această destinație. Este perfectă pentru poze, aer curat, relaxare deplină și mâncare 100% naturală.

Locul pe care merită să-l vezi măcar o dată în viață

Avem o țară extrem de frumoasă, nu este o noutate pentru nimeni. De peisajele sale pitorești s-au îndrăgostit și turiștii străini, care se declară fascinați de viața la țară sau de felul în care Mama Natură a creionat România. În inima munților se află un colț de rai, pe care merită să-l vizitezi, mai ales că ai cazare gratuită. De departe, este una dintre cele mai spectaculoase zone turistice din estul Europei.

România este o ţară pitorească, înzestrată cu peisaje care își taie respirația, râuri, munți falnici, natură care se schimbă în funcție de anotimp. Toate aceste calități au ajuns la urechile străinilor, care vin să se convingă singuri de frumusețile țării noastre.

În mijlocul naturii ai parte de cazare gratuită

Încă un motiv în plus pentru care merită să vizitezi o anumită zonă din România este cazarea gratuită. În topul destinațiilor de vis se află locul din Munţii Parâng traversat de Transalpina, cea mai înaltă şosea de la noi. Cu o lungime de 138 de kilometri, drumul cu serpentine face legătura între orașele Novaci (județul Gorj) și Sebeș (județul Alba). De asemenea, străbate patru județe: Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba. Deci, ai ce vedea.

Colț de Rai departe de agitația orașului

De-a lungul drumului, există o mulţime de stâne. Nu ai cum să nu oprești la una dintre ele, deoarece ciobanii te întâmpină cu cele mai bune specialități: bulz ciobănesc cu brânză de burduf pregătit la grătar și tocană de oaie. Amatorii de senzații inedite se pot caza la Stâna Ştefanu, cea mai renumită de pe Transalpina. Pentru ca experiența să fie completă, ai ocazia să dormi pe paie, în paturi de lemn și să îmbraci haine vechi de peste 100 de ani.

Citește și Ce este jujeul, bucata de lemn purtată de câinii ciobănești. Sigur nu știai de ce le atârnă la gât

Într-o epocă agitată, dominată de tehnologie, tot mai mulți dintre noi preferă să se relaxeze în natură și să vadă cum este traiul simplu de la țară. De toate acestea au parte la stânile de pe Transalpina. Unii au chiar curajul să doarmă în coliba ciobanilor, departe de confortul de la oraș. Câteva zile petrecute în natură sunt suficiente pentru a-ți încărca bateriile. Poți vedea cum se mulg oile sau cum se prepară brânza, iar dacă este frig, te învelești în cojocul ciobanilor.