Colțescu iese la atac! Cum are de gând să își reabiliteze numele. Dezvăluiri noi

de: Stan Nicu
16 12. 2020

Sebastian Colțescu iese la atac și a spus cum are de gând să își reabiliteze numele. Arbitrul a făcut dezvăluiri noi. Sebastian Colțescu și-a angajat un avocat spaniol și are de gând, dacă va fi găsit vinovat de rasism de către UEFA, să atace decizia.

Sebastian Colțescu se declară nevinovat în cazul în care este acuzat de rasism. Vrea despăgubiri de milioane de euro

Sebastian Colțescu iese la atac după ce a fost acuzat de rasism în timpul meciului PSG-Istanbul Bașakșehirși, scrie gsp.ro. Arbitrul romn și-a angajat un avocat spaniol și, în cazul în care va fi acuzat de UEFA de rasism, să atace decizia și să ceară despăgubiri de milioane de euro ori de la CEDO, ori de la Curtea Penală Internațională de la Haga.

”Eu l-am căutat pe Sebastian Colțescu pentru a-i propune să-l apăr fiindcă eu cred cu tărie în faptul că e nevinovat”, a spus Josep Vandellos, avocatul spaniol care a dezvăluit că îl va reprezenta pe arbitrul român în procesul care va urma și în care va fi nevoit să fie apărat în fața membrilor UEFA. Sebastian Colțescu este acuzat de rasism la adresa lui Pierre Webo, secundul clubului Istanbul Bașakșehir.

Sebastian Colțescu, respinge capetele de acuzare

Sebastian Colțescu, care până în prezent nu a făcut nicio declarție pe subiect, respinge ferm toate capetele de acuzare și, așa cum a anunțat inclusiv în seara evenimentelor petrecute pe stadionul de la Paris, nu se simte vinovat deloc, motiv pentru care are de gând să meargă în toate instanțele posibile, sportive, și nu numai, pentru a dovedi că este nevinovat.

Astfel, Sebastian Colțescu l-a anunțat deja pe avocatul Josep Vandellos, dar și pe apropiați, că dacă UEFA îl va declara vinovat și va exista cea mai mică urmă de rasism, cu care s-ar putea alege ca ștampilă după acest caz, are de gând să continue să-și caute dreptatea nu doar la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, ci și la alte instituții recunoscute.

Ce va face Sebastain Colțescu dacă UEFA nu îi dă dreptate

Sebastian Colțescu se va adresa fie Curții Europeane a Drepturilor Omului (CEDO), care are sediul la Strasbourg, fie chiar la Curtea Penală Internațională de la Haga.

Sebastian Colțescu ar intenționa chiar să solicite despăgubiri financiare, cuantificabile în milioane de euro, pentru a-și reface imaginea în cazul în care decizia UEFA nu îi va fi favorabilă.