Codul secret care anunță că Regina Elisabeta a murit. Ce se va întâmpla după deces

de: Ana Chivu
06 10. 2020

Modul prin care oamenii de la Casa Regală a Marii Britanii vor anunțat decesul acesteia este unul foarte special. Ce se va întâmpla după ce Regina va părăsi această lume? Care este codul secret?

Codul secret prin care se anunță decesul Reginei Elisabeta

Regina Elisabeta a II-a a ajuns la vârsta onorabilă de 94 de ani, iar toată lumea trăiește cu teamă momentul în care va fi anunțat decesul său sau al soțului acesteia. Vârsta înaintată a celor doi este o reală surpriză pentru mulți, dar se bazează pe genele bune și pe calitatea vieții. Regina mamă Elisabeta a atins vârsta de 101 ani, iar majoritatea cred că și actuala suverană va ajunge la numărul acesta. Planul numit „The Bridge” prevede un detaliu care se va întâmpla odată ce tragicul eveniment va avea loc. Acesta include un cod secret în care se dezvăluie decesul Reginei. Mesagerii vor utiliza expresia „London Bridge is Down‟ („podul londonez a căzut‟), ulterior va începe o operațiune amplă astfel încât evenimentul să-și pună amprenta în viața englezilor.

Conținutul site-ului care aparține familiei regale va avea un fundal negru, iar reporterii de știti care vor transmite informații despre dispariția suveranei vor fi îmbrăcați de doliu. Fiul ce mare al Reginei, urmașul la tron, va pune mâna pe titlul acesteia după o lungă așteptare. Când va veni tristul moment, englezii sunt obligați să poarte doliu preț de 12 zile, perioadă în care trupul acesteia va fi mutat de la Palatul Buckingham și va fi pregătit pentru înmormântarea care va fi oficializată de Arhiepiscopul de Canterbury, cel mai important episcop al Angliei şi liderul mondial al Bisericii Anglicane.

Încoronarea Reginei Elisabeta a II-a

„S-a pregătit toată viaţa pentru asta

Presa internațională a scris că pentru toate activitățile menționate mai sus au fost făcute repetiții în prealabil. Inclusiv televiziunile de știri au deja pregătite materiale cu și despre viața, decesul și evenimentul de înmormânare ale Reginei. După dispariția Reginei, tronul britanic va fi ocupat de Prințul Charles care „s-a pregătit toată viaţa pentru asta‟, a subliniat Penny Juror, biograf regal. The Telegraph scrie că, în acest caz, „nu este vorba de neglijenţă, ci de bun-simţ, respect şi precauţie. Au fost 16 luni între moartea Regelui George al VI-lea şi încoronarea Reginei, în 1953‟.

  • După încoronarea lui Charles și stabilirea lui ca rege, imnul național va deveni „God Save The King‟ („Dumnezeu salvează Regele‟) şi se vor emite ştampile, monede şi bancnote cu monarhul masculin.