Codul Rutier 2020. Schimbări majore pentru șoferi. Totul a intrat deja în vigoare

de: Ana Chivu
02 07. 2020

Vești noi pentru șoferi! Schimbări majori au intrat deja în vigoare. Ce trebuie să ia conducătorii auto la cunoștință?

Cod Rutier 2020: Schimbări uriașe pentru conducătorii auto

De la 1 iulie, șoferii trebuie să știe că au avut loc multe schimbări în privința Codului Rutier pe care șoferii ar fi bine să le cunoască. Noile modificări arată că toți conducătorii auto se pot folosi de tablete la volan, dar nu și de telefoane. Sancțiunea începe de la 500 de lei, dacă ești prins la volan în timp ce vorbești la telefon. Dan Trifu, director Eco Civica, susține că decizia aceasta ar putea să fie extrem de periculoasă, ci nu eficientă, așa cum se dorește.

De asemenea, de la 1 iulie, toți cetățenii care își doresc să obțină permisul de conducere trebuie să fi terminat cel puțin 10 clase. În acest context, în Codul Rutier s-au schimbat regulile pentru viitorii candidați care se înscriu la școala de șoferi. Reglementările au intrat în vioare de la 1 iulie 2020 și îi vizează și pe cei care dețin deja permis de conducere.

Cod Rutier 2020. Noi modificări pentru șoferi

„În realitate ar putea apărea complicații”

  • Dan Trifu, director Eco Civica: Nu avem gabaritul necesar, aglomerăm foarte mult stațiile de tramvai și riscăm să nu încapă călătorii pe refugiile respective. Sunt intemperii, se poate derapa foarte ușor pe linia de tramvai, se lungește distanța de frânare când linia este umedă, nu mai vorbesc de calitatea infrastructurii.

Vatman: Dacă ar fi spațiul puțin mai mare ar fi ok.
Reporter. Cum faceți când ajungeți simultan în stație?
Vatman: Ei rămân în fața noastră și noi intrăm în stație sau dacă ei sunt mai aproape de stația noastră, așteptăm noi.
Reporter: La libera înțelegere?
Vatman: Nu, ne-au dat niște dispoziții. Cine intră în intersecție are prioritate.
Reporter: E mai complicat acum?
Vatman: Da! Sunt foarte aproape oglinzile.
Gândită ca o variantă în care autobuzele pot parcurge distanțele mai repede, în realitate ar putea apărea complicații. (Sursa: digi24.ro)