26 feb. 2019 | 18:30

Codruța Kovesi, audiată în Parlamentul European. Contracandidatul său: „Am toată admirația pentru curajul LCK”

Știri generale
Codruța Kovesi, audiată în Parlamentul European. Contracandidatul său: „Am toată admirația pentru curajul LCK”

Codruța Kovesi – audiată în Parlamentul European. Marți după-amiază au început audierile celor trei candidați pentru funcția de procuror-șef european, selectați pe baza performanțelor.

Prin tragere la sorți s-a stabilit ordinea în care vor vorbi în Comisiile reunite pentru Libertăți Civie – LIBE – și pentru Buget: primul este Andrés Ritter, procuror german, al doilea – francezul Jean-François Bohnert şi, a treia, Laura Codruţa Kovesi, candidata din România, fostă șefă a DNA.

Fiecare candidat are la dispoziție o oră și un sfert pentru a-și prezenta intențiile și pentru a răspunde întrebărilor.

Andrés Ritter: Am toată admirația pentru curajul arătat de Laura Codruța Kovesi

În timpul discuțiilor cu membrii celor două comisii, eurodeputata Monica Macovei l-a întrebat pe Andrés Ritter dacă a instrumentat dosare care vizau demnitari de rang înalt. Procurorul german a confirmat și a precizat că, în ciuda influențelor care s-au încercat pe parcursul anchetei, nu s-au depășit unele limite, cum se întâmplă în alte țări. „Presiunea politică, Slavă Domnului, am parte de ea, dar nu ca în alte părţi”, a declarat Andrés Ritter.

De asemenea, candidatul german a fost întrebat ce opinie are despre presiunile care s-au făcut asupra candidatei din România, Laura Codruța Kovesi. „Este o onoare că aparţin acestui cerc de candidaţi şi că sunt pe aceeaşi listă cu doamna Kovesi”, a replicat Andrés Ritter, care a precizat că o admiră pentru curajul demonstrat.

„Cu privire la presiunea politică, da, am avut ocazii în care au fost implicați aleși politici, dar nu am suferit din cauza presiunii publice, nu ca în alte părți. Cu privire la situația din alte state, e o situația care o afectează în special pe contracandidata mea. Este o onoare că aparțin acestui cerc de candidați și că sunt pe aceeași listă cu dna Kovesi. Am toată admirația pentru curajul domniei sale, pentru implicarea ei și cred că trebuie să spunem foarte clar acum, nmăcar în ceea ce-i privește pe ceilalți doi candidați, că mă simt de-a dreptul onorat să fiu alături de ei și să-mi prezint asdtfel candidatura.” Andrés Ritter în timpul audierilor din Parlamentul European

https://www.facebook.com/privesc.eu/videos/2274042516009627/

În jurul orei 17.45 a început audierea candidatului francez Jean-François Bohnert. Se estimează că audierea Laurei Codruța Kovesi va începe la ora 19.00 și ar dura până la ora 20.15.

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Dragoș Dolănescu le încaieră pe solistele Maria Ciobanu și Irina Loghin: „Tata spunea că Irina Loghin are cap de regină”. Cum au ratat să se încuscrească?
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Zodiile care mint cu nerușinare. Nu știi când spun adevărul
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Adelina Chivu, anunț după 17 ani de căsnicie cu Cristi Chivu: Am renunțat la tot
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Se DAU 500 de LEI la PENSIE! AU ANUNȚAT acum
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro