24 apr. 2020 | 09:26

Codrin Ștefănescu calcă în picioare Guvernul după demiterea doctorului Cercel: „Multora le-a salvat viața și nu spun nimic. Lașilor!”

Politică
Codrin Ștefănescu calcă în picioare Guvernul după demiterea doctorului Cercel:
Codrin Ștefănescu, atac dur după demiterea doctorului Cercel: "Multora le-a salvat viața și nu spun nimic. Lașilor!"

Codrin Ștefănescu, fostul secretar al PSD, a explodat după decizia lui Nelu Tătaru de a-l demite pe medicul Adrian Streinu Cercel de la conducerea comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății.

Nelu Tătaru l-a exclus pe doctorul Streinu Cercel din comisia științifică anti-COVID

Scandal uriaș pe scena politică, unde mai multe personalități românești critică aspru demiterea medicului Adrian Streinu Cercel. În ciuda efortului continuu de a ține în frâu această pandemie de COVID-19, managerul Institutului de Boli Infecțioase “Matei Balș” a fost aspru judecat pentru planul “Vacanța Mare” care prespunea izolarea persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani în hoteluri.

Pentru a-l „pedepsi” pentru planul său nepotrivit, Nelu Tătaru a anunțat ieri demiterea medicului Cercel:

Domnul profesor Streinu Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID. Era chiar președintele comisiei. Avem discuții, sunt propuneri, dar nu am putut să fiu de acord cu dânsul. De asta am spus că gândim la oportunități, protejăm persoanele vârstnice, dar nu pot fi de acord cu ce a spus.

Apariția acelui „plan de vacanță” nu a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gândiri. Decizia a fost de a-l demite din funcția de președinte al acestei comisii și i-am comunicat și dânsului acest lucru. Nu mai este președintele comisiei științifice la nivelul ministerului și nici nu mai face parte din această comisie”, a declarat acesta.

Mesajul transmis de Codrin Ștefănescu

Ca răspuns al acestei decizii, fostul secretar general al PSD, Codrin Șefănescu, a transmis un mesaj cu puternic impact emotional, pentru a sublinia nedreptatea care i se aduce unui medic dedicat și profesionist:

Mulți fricoși pe la noi. Au tăcut mâlc în cazul Beuran. Deși multora le-a salvat viața. Acum tac mâlc în cazul profesorului Streinu Cercel. Deși multora le-a salvat viața. Și tăcerea asta a lor mă pune serios pe gânduri. Lașilor!”.

Reacția politicianului nu este singura de acest gen. În urmă cu două zile, Codrin Ștefănescu transmitea un mesaj pe Facebook prin care judeca modul greșit al Guvernului de a gestiona această situație de criză.

Sā dați vina pe profesorul Streinu Cercel este o mizerie, Ludovice! Asta aratā cā toate deciziile voastre cretine sunt cu intenție! Si vā este tot mai fricā sā vi le asumați, Ludovice! Cā vā tremurā nadragii pentru toate inepțiile pe care ni le-ați impus pânā acum. Opriti-vā cu abuzurile, Ludovice!”, a scris Codrin Ștefănescu, într-o postare pe Facebook.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu mai putem continua aşa
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro