Cod rutier. Ce vor păți șoferii care circulă cu proiectoarele de ceață aprinse tot timpul. Amenzile sunt usturătoare

Cod rutier. Ce vor păți șoferii care circulă cu proiectoarele de ceață aprinse tot timpul. Amenzile sunt usturătoare
Ce vor păți șoferii care circulă cu proiectoarele de ceață aprinse tot timpul

Șoferii care circulă cu proiectoarele de ceață aprinse, chiar și atunci când nu este cazul riscă să fie sancționați dacă sunt prinși. Codul rutier prevede amenzi usturătoare pentru șoferii care nu respectă legea. Mai mult, și Poliția Română a făcut un anunț pe Facebook în legătură cu proiectoarele de ceață.

Ce riscă șoferii care circulă tot timpul cu proiectoarele de ceață aprinse

Potrivit codului rutier, șoferul are obligația de a aprinde reflectoarele de ceață, doar atunci când afară sunt condiții de ceață, iar vizibilitatea este redusă. În cazul în care șoferii abuzează de reflectoarele de ceață, aceștia riscă o sancțiune contravențională de 4-5 puncte amendă și 3 puncte de penalizare, potrivit Impact.ro.

De asemenea, Poliția Română a anunțat printr-o postare pe Facebook că în situația în care afară este ceață, șoferii au obligația pe lângă aprinderea proiectoarelor de ceață să reducă viteza și păstreze distanța față de autoturismul din față, deoarece în absența unei vizibilătăți bune, pericolele de accidente sunt mult mai mari.

Mesajul postat de Poliția Română pentru șoferi
Mesajul postat de Poliția Română pentru șoferi

De asemenea, atunci când afară este ceață nu este indicat să aprinzi faza lungă, deoarece îți va reduce și mai mult vizibilitatea, deoarece spre deosebire de proiectoare, faza lungă luminează în sus, iar raza de lumină lovește direct în ceață. Și, de obicei, nici avariile nu se aprind pe timp de ceață, decât dacă elti în căutarea unui loc de parcare, în caz contrat l-ai putea induce pe șoferul din spatele tău în eroare.