Cod rutier 2019. Regulile rutiere pe care orice șofer trebuie să le respecte pe timp de ploaie. Mesaj important de la Poliția Română

Cod rutier 2019. Regulile rutiere pe care orice șofer trebuie să le respecte pe timp de ploaie. Mesaj important de la Poliția Română
Cod Rutier 2019. Recomandările polițiștilor pe timp de ploaie

După o lungă perioadă cu temperaturi mai ridicate decât media normală pentru acest sezon, vremea rea a pus stăpânire peste toată țară, iar polițiștii au făcut mai multe recomandări pentru șoferi și pietoni, în vederea reducerii numărului de accidente rutiere. Oamenii legii le recomandă șoferilor să conducă prudent, iar pietonii sunt sfătuiți să fie mai atenți când traversează strada.

Cod Rutier 2019. Recomandările polițiștilor pe timp de ploaie

Numărul accidentelor rutiere crește pe timp de ploaie, iar polițiștii s-au gândit să le ofere pietonilor și șoferilor câteva sfaturi. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu viteză redusă și să nu frâneze brusc, în timp ce pietonii trebuie să fie mult mai atenți atunci când traversează strada.

„Poliția Română îți recomandă să circuli cu atenţie pe timp de ploaie!

1. Dacă ești conducător auto, condu cu viteză adaptată la condiţiile de trafic, evită să frânezi brusc și folosește luminile de întâlnire și pe timpul zilei.

2. Dacă ești pieton, asigură-te înainte să te angajezi în traversarea străzii, folosește trecerea de pietoni și respectă culoarea semaforului, fii atent în jurul tău”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Poliției Române.

Codul Rutier prevede că șoferii care circulă în timpul nopții sau ziua, pe timp de ceață, ninsoare abundenta sau ploaie torențială, cu un autovehicul fără lumini sau fără semnalizare corespunzătoare vor fi sancționați cu 4 puncte de penalizare.

Mulți șoferi, mai ales cei începători, nu își dau seama de riscurile la care se expun atunci când plouă și conduc ca și cum carosabilul ar fi în condiții optime de rulare. Polițiștii le recomandă să circule cu viteză redusă, să nu se apropie de marginea carosabilului, să folosească ștergătoarele pentru parbriz, să nu treacă prin zonele inundate și să folosească luminile de întâlnire.