Cod Rutier 2019. Motivul pentru care te poți trezi cu permisul suspendat. Deja s-au luat primele măsuri
Zeci de șoferi s-au trezit deja cu permisele de conducere suspendate, din acest motiv. Autoritățile au decis să ia primele măsuri, de aceea conducătorii auto de la noi trebuie să aibă mare grijă de modul în care se urcă la volan. De asemenea, românii trebuie să afle că nu doar agenții de la Rutieră vă pot cere anularea permisului.
Cod Rutier 2019. Motivul pentru care te poți trezi cu permisul suspendat
Dacă situația o cere, nu doar polițiștii de la Brigada Rutieră vă pot suspenda permisul de conducere. Totodată, există deja situații în care noua metodă a fost pusă în practică. De aceea, în județul Vaslui, un număr de 43 de persoane deja s-au trezit cu permisul suspendat, potrivit adevarul.ro. Asta deoarece medicii le-au solicitat celor de la Poliția Rutieră să le suspende permisul celor care suferă de etilism cronic.
Cei care au fost catalogați de către medicii din Vaslui drept dependenți de alcool au devenit brusc pietoni. A fost o urmare a solicitărilor făcute de către cadrele medicale spre Serviciul Rutier, din Inspectoratul de Poliţie al judeţului Vaslui. Există, însă, și nemulțumiri din partea șoferilor sancționați peste noapte, pentru că nu toți au fost de acord cu noile măsuri. Unul dintre șoferii care și-a pierdut astfel permisul de conducere a depus o contenstație în instanță. Este vorba de un bărbat din Bârlad, care consideră că diagnosticul pe care medicii i l-au pus este unul eronat.
Șoferii sancționați încearcă să își facă dreptate în instanță
„În fapt a arătat reclamantul că în urma unui episod izolat determinat de o oboseală accentuată (nesomn, stres generat de unele probleme financiare etc) şi de un consum moderat şi accidental de alcool, i s-a făcut rău iar familia a apelat la serviciile de ambulanţă. Ca urmare a acestui fapt, a fost internat la Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad pentru o perioadă scurtă, în acest timp fiind investigat medical – control general. Biletul de externare şi scrisoarea medicală eliberate ulterior ieşirii din spital conţin recomandări cu privire la interzicerea consumului băuturilor excitante ale sistemului nervos (cafea, alcool, coca-cola etc), fiind făcute recomandări şi cu privire la interzicerea dreptului de a conduce vehicule sau autovehicule. A făcut precizarea că diagnosticul conţine menţiunea etilism cronic, afecţiune de care nu suferă, nefiind un consumator frecvent de alcool”, este arătat într-o hotărâre a Tribunalului Vaslui.