Cod Rutier 2019. Ce se întâmplă cu radarele fixe și separatoarele de sens în curbe. Avocatul Poporului, cerere fermă

Cod Rutier 2019. Avocatul poporului recomandă montarea de radare fixe și separatoare de sens

Cod Rutier 2019. Avocatul Poporului recomandă Guvernului României să ia măsuri radicale pentru reducerea numărului de accidente rutiere. Renate Weber recomandă montarea de radare fixe între localități și la intrarea în localități, în special pe autostrăzi și pe drumurile intens circulate. O altă recomandare este montarea de separatoare de sens în curbe și pe porțiunile de dum pe care se pot atinge viteze mari.

Cod Rutier 2019. Avocatul poporului recomandă montarea de radare fixe și separatoare de sens

Pe lângă montarea de radare fixe și separatoare de sens, Avocatul Poporului mai cere construirea de sensuri giratorii atât în localități, cât și în afara lor și montarea cât mai multor camere video pe drumurile publice pentru o mai bună monitorizare a traficului rutier. Se recomandă și dublarea semnelor de circulație cu marcaje rutiere vizibile pe carosabil. Nu în ultimul rând, se recomandă găsirea unor soluții pentru decongestionarea traficului în zonele în care frecvent au loc blocaje.

Recomandările vin după ce au fost publicate ultimele date cu privire la numărul de accidente rutiere grave în Europa, clasament în care România ocupă primul loc. Avocatul Poporului a mai făcut următoarele recomandări:

  • montarea de parapeți în zonele abrupte
  • repararea urgentă a drumurilor, pasajelor rutiere, podurilor și viaductelor aflate în stare de degradare
  • montarea de separatoare de sens, în special în curbe și în zonele în care se pot atinge viteze mari
  • montarea de radare fixe între localități și la intrarea în localități, mai ales pe drumurile cu circulație intensă și pe autostrăzi
  • dublarea semnelor de circulație, prin practicarea de marcaje rutiere vizibile pe carosabil
  • identificarea rapidă a unor soluții pentru descongestionarea traficului în zonele în care acesta se blochează în mod frecvent

Renate Weber cere Ministerului Educației Naționale să asigure elevilor educația rutieră și să îi pregătească pe cei care vor să obțină permisul de conducere în unitățile de învățământ specializate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI