01 apr. 2024 | 10:46

Cod portocaliu în România, de marți dimineață. Meteorologii ANM au anunțat județele în pericol

Vremea Meteo
Cod portocaliu în România, de marți dimineață. Meteorologii ANM au anunțat județele în pericol
Cod portocaliu în România

După un weekend și o primă zi de aprilie cu temperaturi specifice lunilor de vară, vremea ne va aduce noi surprize. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis cod portocaliu în România, valabil de marți dimineață. Ce zone vor fi afectate de alerta meteorologilor ANM.

Cum va fi vremea în următoarele zile

Ultimul weekend al lunii martie a semănat cu unul de vară, nu de început de primăvară. Luni, 1 aprilie 2024, termometrele vor arăta, în unele regiuni ale țării, chiar și 29 de grade Celsius.

Vremea ne pregătește însă noi surprize. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis cod portocaliu în România, valabil de marți dimineață.

ANM a emis cod portocaliu

Potrivit ANM, de la opt dimineața până la ora 18:00, sunt așteptate intensificări susținute ale vântului în mare parte a țării.

„Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea.

Vor fi viteze în general de 80…85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h”, se precizează pe site-ul ANM.

Te-ar putea interesa și: Revin ploile şi lapoviţa în România, după o noapte tropicală. Un nou record meteo a fost doborât

Cod portocaliu în România, de marți dimineață. Meteorologii ANM au anunțat județele în pericol

Alertă meteo de vijelii

De luni, 1 aprilie, ora 20:00, până marți, 2 aprilie, ora 8:00, va fi în vigoare o atenționare meteorologică de tip cod galben de vijelii și intensificări ale vântului. La altitudini mari, rafalele vor depăși 110  kilometri pe oră.

„În intervalul menționat vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie.

În Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăși 100…110 km/h”, au precizat meteorologii.

Te-ar putea interesa și: Când se întorc ploile în România. Prognoza meteo până la început de mai 2024

Marți, 2 aprilie 2024, întregul teritoriu va fi sub alertă de cod galben de vijelii. În zonele montane se vor semnala precipitații mixte.

„Pe parcursul zilei de marți (2 aprilie) vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55…65 km/h, iar local de 70…80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90…110 km/h.

Notă: În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1600 m se vor semnala precipitații mixte, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă de 10…20 l/mp.”

Parteneri
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Schimbări majore la Instagram. Cum vor fi afectați utilizatorii
EVZ.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Șoferii români sunt obligați. Se aplică din 1 MAI. Regulile pe care scrie amendă şi SUSPENDARE PERMIS
Capital.ro
Pască cu brânză în aluat pufos de cozonac. Ingredientul care face ca aluatul să fie identic cu cel de la coferărie
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Este INTERZIS în MIERCUREA MARE! Păcat greu dacă nu respecți
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro