Cod galben de vânt în patru județe. Care sunt cele mai afectate zone

Cod galben de vânt în patru județe. Care sunt cele mai afectate zone

Astăzi, 6 aprilie, Administrația Națională de Meteorologie a emis un comunicat de God galben în câteva județe din țară, în intervalul 06 aprilie, ora 06 – 06 aprilie, ora 20.

Cod galben de vânt în patru județe

Conform avertizării ANM, pe durata zilei de astăzi, până la ora 20:00, patru județe din România vor fi sub incidența unui Cod galben de vânt. În intervalul menționat, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de până la 55-60 km/h în județul Constanța și estul județului Tulcea și de 75-80 km/h în zona montană și submontană a județelor Caraș-Severin și Mehedinți.

Vor mai fi unele intensificări ale vântului cu viteze cuprinse în general între 40 și 50 km/h, în cursul nopții de duminică spre luni (5/6 aprilie), pe litoral și pe crestele montane, iar pe parcursul zilei de luni (6 aprilie) și în regiunile sudice și sud-vestice. Astfel că vor fi fenomenele meteorologice sub formă de vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă, temporar.

Care sunt cele mai afectate zone

Cele mai afectate județe de noul Cod galben vof fi județele Constanța, Tulcea, Caraș-Severin și Mehedinți. Vremea în România în acea lună este, conform estimărilor meteo, în luna aprilie se situează între bună și tolerabil, în funcție de regiuni și orașe. dar va fi destul de bună în Iasi, Timisoara, Lugoj, Tulcea, Deva, Alexandria, Bârlad, Arad, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Drobeta-Turnu Severin, Campina, Vaslui, Tecuci, Giurgiu, București, Alba Iulia, Roman, Oradea (Transilvania), Craiova si Turda.

Cod galben de vânt în patru județe. Care sunt cele mai afectate zone
Cod galben de vânt în patru județe. Care sunt cele mai afectate zone

În orașele Bacău, Eforie Sud, Navodari, Sfântu-Gheorghe (Transilvania), Hunedoara, Suceava, Ovidiu, Sulina, Mangalia, Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), Costinesti, Baia Mare, Cluj-Napoca, Constanta, Brasov, Pascani, Miercurea-Ciuc si Sibiu au o vreme destul de decentă pentru asta în aprilie. Eventual, vă sfătuim să evitați să ajungeți în orașele Sinaia si Vatra Dornei în acea lună deoarece clima este mai degrabă nefavorabilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI