Cod portocaliu de vijelii și grindină. Zonele afectate de vremea rea

Cod portocaliu de vijelii și grindină. Zonele afectate de vremea rea
Cod Galben de ploi puternice si furtuni in Romania

Cod portocaliu de vijelii și grindină! Toamna pare să se fi instalat în țara noastră, iar temperaturile au început să scadă, fiind apropiate de cele obișnuite pentru intervalul în care ne aflăm. Experții în meteorologie au emis un nou cod galben de ploi și vijelii. Care sunt regiunile ce vor fi afectate de schimbările climatice.

ANM a schimbat avertizarea în Cod portocaliu de vijelii și grindină. Care sunt zonele afectate de vremea rea

Update 10 septembrie, oră 18:00! La ora la care scriem această actualizare, ANM a schimbat avertizarea în Cod portocaliu de vijelii și grindină. Avertizarea este vaalbilă până în această seară, la ora 23:00:

„În intervalul menționat, în Maramureș, Moldova, Dobrogea, local în nordul Transilvaniei, în  Muntenia și la munte, vor fi perioade cu averse torențiale. În regiunile sud-estice, după-amiaza și la începutul nopții vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii mai restrânse și în restul țării.”, anunță ANM în avertizarea de Cod portocaliu de vijelii și grindină reactualizată.

Sezonul ploios își face simțită prezența, iar toamna lui 2022 nu ne iartă. Specialiștii de la Agenția Națională de Meteorologie au emis un nou cod galben de ploi și furtuni în decursul zilei de sâmbătă, 10 septembrie.

În zonele de est și nord ale României se vor înregistra cantități mari de apă. Va apărea grindin, vor fi descărcări electrice și vânt puternic. De asemenea, până la orele 23.00, meteorologii anunță averse torențiale în regiunile din Maramureș, Moldova, Dobrogea, în nordul Transilvaniei, Muntenia și în zonele montane.

În regiunile de sud-est, după-amiaza și la începutul nopții vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Cum va fi vremea în luna septembrie

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele săptămâni, în România:

Intervalul 12.09.2022 – 19.09.2022

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, însă mai ales în regiunile nordice, centrale și nord-estice.

Va ploua mai puțin în regiunile nordice, centrale și montane, precum și în extremitatea de sud-est a țării, dar și local deficitar în sud-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal.

Săptămâna 19.09.2022 – 26.09.2022

În a treia săptămână a lunii septembrie, temperatură medie a aerului va înregistra valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

În ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi excedentare la nivelul întregii țări, însă mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

Perioada 26.09.2022 – 03.10.2022

Conform reprezentanților ANM, valorile termice medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, iar regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Urmăriți Playtech.ro și pe