Gingașele flori se regăsesc în topul preferințelor românilor în materie de plante de apartament. Sunt destul de ușor de îngrijit, însă există un truc inedit cu efecte spectaculoase. Află, din rândurile de mai jos, de ce coaja de cartofi este aur pentru orhideele tale.
Dacă ești fan al acestor flori elegante și vrei ca toamna să te bucuri de ele înflorite, vei fi surprins să afli că pentru a te bucura de astfel de rezultate ai nevoie doar de o legumă pe care o ai, cu siguranță, și acum în frigider și despre care probabil nu ți-ai imaginat că poate fi, de fapt, o sursă importantă de nutrienți pentru orhidee.
Cartofii sunt printre cele mai cumpărate alimente la noi în țară, nelipsiți din lista de ingrediente a multor preparate preferate ale românilor. Ceea ce puțini știu este faptul că sunt vedeta unui truc pentru îngrijirea acestor plante.
Coaja cartofului este bogată în potasiu, un nutrient esențial pentru creșterea orhideelor. Potasiul ajută plantele să producă clorofilă, element cu un rol esențial în procesul de fotosinteză.
Tuberculul are și proprietăți antibacteriene și antifungice, ajutând astfel la protejarea plantelor de dăunător și boli.
Te-ar putea interesa și: A picurat suc de lămâie peste orhidee şi totul s-a schimbat în doar câteva zile. Trucul floriştilor de top
În coaja de cartofi mai sunt și amidon, vitamina C și vitamina B6, nutrienți necesari pentru buna dezvoltare a plantelor.
Pentru acest truc, ai nevoie de următoarele ingrediente:
Cum se prepară îngrășământul din coaja cartofilor:
Te-ar putea interesa și: Ce să presari la rădăcina orhideelor în luna octombrie. Vor înflori spectaculos, e trucul de aur al grădinarilor de top
Aplică pe plantele tale acest îngrășământ puternic de casă făcut cu cartofi și vei vedea că va stimula creșterea și înflorirea orhideei tale, chiar și în timpul toamnei, când majoritatea orhideelor tind să hiberneze.