CNA, amendă record pentru un post de radio din România. Mesajele halucinante care s-au auzit

CNA, amendă record pentru un post de radio din România. Mesajele halucinante care s-au auzit
CNA, amenda record pentru un post de radio din Romania. Mesajele halucinante care s-au auzit

Un post de radio din România s-a ales cu cea mai mare amendă primită vreodată de la Consiliul Național al Audiovizualului. Cei de la CNA au acuzat stația de faptul că ar fi dezinformat publicul referitor la conflictul armat din Ucraina. Despre cine este vorba.

Ce sancțiune colosală a primit postul radio Gold FM din partea CNA

Postul radio Gold FM a primit două amenzi într-o singură şedinţă CNA, pentru discuțiile referitoare la războiul dintre Ucraina și Rusia.

Este vorba despre două emisiuni difuzate de Gold FM la începutul lunii martie, prezentate de jurnaliștii Cosmin Guşă şi Iosefina Pascal. Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a oferit sancțiuni usturătoare în valoare de 110.000 de lei.

Conform celor de la Pagina de Media, amenzile ar fi fost acordate pentru emisiuni de la Gold Fm în care s-ar fi afirmat faptul că ucrainenii sunt nazişti care „antrenează paramilitar copii”, că ucrainenii sunt un seam de „şuţi, hoţi şi fete cu moral uşoare”, şi în care s-a discutat despre „detaşamente de copii pe modelul ISIS” şi despre limuzine care ar intra în România şi care au fund dublu, pentru a ascunde arme.

În emisiunea lui Cozmin Guşă de la Gold FM, autoritățile Consiliului Național al Audiovizualului au constatat faptul că a fost menționat, fără a aduce dovezi, subiectul unor „ferme de copii din Ucraina, care sunt în grija rakeţilor.”

„Noi când vom face aceste dezvăluiri punctual, ăştia, cu armele aduse în fundul dublu al maşinilor, vin să ne execute.”, a declarat Sorin Roşca Stănescu, invitat într-una din emisiunile lui Guşă.

Gold FM, la a doua amendă uriașă privind războiul dintre Rusia și Ucraina

Sancțiunile propuse de membrul CNA Mircea Toma au fost votate de şapte dintre cei opt membri prezenţi. Nicolaie Bălaşa, vicepreşedintele CNA, a votat împotrivă pentru ambele amenzi.

Nu este pentru prima dată când postul de radio Gold FM primește o sancțiune colosală din partea CNA pentru modul în care mediatizează conflictul armat din Ucraina.

Stația a primit o altă amendă usturătoare, în valoare de 50.000 de lei, la sfârșitul lunii februarie 2022, pentru felul în care a prezentat primele zile de război, după ce Rusia a invadat statul ucrainean, în dimineața zilei de joi, 24 februarie.