”Clubul urâților” există: cum devii membru și când se celebrează ”urâțenia”
Un orășel din Italia reprezintă centrul unei comunități globale de oameni care se consideră urâți, de aici și numele ”Club dei Brutti”.
Piobbico este unul dintre acele orașe pitorești din Italia pe care îl vezi o dată și nu-l mai uiți. Înconjurată de munți și păduri, localitatea se regăsește între Munții Apenini și Marea Adriatică. Deși orășelul ar putea fi renumit pentru multe particularități turistice, a intrat în istorie datorită înființării societății ”Club dei Brutti” (Clubul celor urâți).
Cu o istorie de peste 140 de ani în Piobbico, clubul urâților promovează ideea utopică conform căreia frumusețea exterioară nu contează. În schimb, bunătatatea interioară și inteligențe sunt cele mai relevante într-o societată idealizată. Pe aceste valori a fost creat Clubul celor urâți, în urmă cu un secol și jumătate, conform celor de la BBC.
Feericul sat italian este plin de de clădiri medievale încărcate de istorie, iar în împrejurimi este înconjurat de păduri bogate. Prea puțini și-ar putea imagina că este locul unde urâțenia este celebrată. Din 1879, Piobbico este casa „Clubului celor urâți”. De-a lungul anilor, ideea a reușit să capteze atenția oamenilor, devenind în prezent o mișcare ce numără 30 de mii de adepți din 25 de zone ale globului.
În mod interesant, clubul a fost înființat cu scopul de a rivaliza cu un alt club din sat, cel al femeilor singure. În prezent, înscrierea în asociația urâților este cât se poate de simplă, dar implică un proces de aprobare. Seniorii comunității vor judeca noii membrii și le vor asocia un calificativ, de la nespecificat la extrem de urât. Cu toate aceste particularități care merită avute în vedere, clubul se concentrează mai mult pe ideea unei comunități formate din oameni buni. Important în Club dei Brutti este modul în care se comportă o persoană, decât aspectul ei exterior, urâțenia sau frumusețea ei.