Clotilde Armand, anunțul momentului pentru locuitorii Capitalei. O parcare celebră se redeschide după mai bine de 10 ani

de: Rosu Ioana
08 08. 2022

Clotilde Armand a venit, în sfârșit, cu o veste bună pentru locuitori. Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Sectorului 1, parcarea de sub Pasajul Basarab, lăsată în paragină vreme de mulți ani, se va redeschide și va putea fi folosită din nou de o parte dintre bucureșteni. Află cine sunt beneficiarii!

Zona din București în care locurile de parcare vor crește semnificativ

Bucureștiul duce o lipsă acută de locuri de parcare, iar în anumite zone, situația este și mai îngrijorătoare. Cu această problemă se confruntă și locuitorii din zona Basarab, care se chinuie să găsească un loc de parcare în fiecare seară, în ciuda faptului că parcarea aflată sub podul Basarab nu a putut fi folosită, întrucât nu avea un aviz ISU.

După multă muncă de lămurire dusă cu autoritățile competente, Clotilde Armand a anunțat astăzi că această parcare se va deschide curând, după ce Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat, în şedinţa de luni, Hotărârea privind trecerea acesteia din administrarea CGMB în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1, aferent obiectivului de investiţii „Pasaj rutier denivelat superior Basarab„, în vederea derulării de lucrări de mentenanţă şi întreţinere.

Potrivit celor mai recente informații, proiectul a fost adoptat cu 29 de voturi pentru și două abțineri.

„Vom deschide parcarea de sub Pasajul Basarab după ce, mai bine de 10 ani de zile, a stat în paragină. La începutul acestui an am reuşit să obţin toate avizele pentru deschiderea ei şi mai aveam nevoie doar de acordul PMB pentru a deschide parcarea.

Deşi consilierii generali PNL au încercat de mai multe ori să blocheze acest proiect, iată că solicitarea noastră de a primi în administrare parcarea a fost, într-un final, aprobată”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, potivit comunicatului menționat mai sus.

Când se va deschide

Potrivit comunicatului de presă transmis de Primăria Sectorului 1, această parcare a fost proiectată ca parcaj exterior supraetajat, dispunând de 65 de locuri de parcare. În perioada următoare vor avea loc lucrări de mentenanță și întreținere, urmând ca în termen de 60 de zile de la adoptarea hotărârii, parcarea supraetajată să fie predată și redată locuitorilor din această zonă privată de spații de parcare.

Și în Arad există o parcare etajată care ar trebui să fie dată în folosință, după ce aceasta a trecut printr-un proces de mentenanță și modernizare. Din păcate, autoritățile locale au anunțat că parcarea a fost vandalizată, chiar înainte să fie inaugurată.

„În cartierul Alfa mai avem o parcare de tip FastPark unde au fost provocate distrugeri înainte să fie dată în funcţiune. Şi în acest caz, vom evalua pagubele şi vom depune sesizare penală. Am solicitat deja Poliţiei Locale să patruleze seara mai des prin zonă şi sperăm să îi prindem pe cei care ne produc astfel de distrugeri”, a declarat luni, pentru Agerpes, şeful Serviciului Parcări din cadrul Recons, Laurenţiu Puf.