Clipe sfâșietoare în Giurgiu. Băiețel de doi ani, în stare gravă după ce a căzut în ligheanul cu apă fiartă

Clipe sfâșietoare în Giurgiu. Băiețel de doi ani, în stare gravă după ce a căzut în ligheanul cu apă fiartă
Copil de doi ani, ars cu apă fierbinte Foto ilustrativă

Un copilaș de doar doi ani a fost la un pas de moarte după ce a căzut din greșeală într-un lighean cu apă fierbinte. Părinții speriați au solicitat Ambulanța, iar micuțul a fost transferat de urgență la un spital din București.

Ce au descoperit medicii

Tragedia a avut loc în localitatea Letca Veche, din județul Giurgiu. Copilul a fost lăsat câteva fracțiuni de secundă singur, acesta căzând în ligheanul în care se afla apă fierbinte. La sosirea medicilor, micuțul avea arsuri de gradul doi, pe 25% din suprafața corpului, aflându-se într-o stare gravă.

Reprezentanții ISU Giurgiu au transmis că majoritatea accidentelor casnice în care sunt implicați copiii mici au legătură cu lichidele fierbinți. Aceștia au transmis un apel către părinți, prin care sunt rugați să respecte anumite teguli de protecție în casă.

“Arsurile, mai ales cele cauzate de lichidele fierbinți, sunt mai frecvente în rândul copiilor. Prin respectarea unor reguli simple propriul cămin va fi un loc mai sigur pentru cei mici, iar astfel de incidente vor fi prevenite”, a transmis ISU Giurgiu, potrivit realitatea.net.

Fetiță de un an și nouă luni, arsă cu ciorbă

În urmă cu două zile, o fetiță din Huși a fost victima unui alt accident casnic, după ce aceasta a fost opărită cu ciorbă fierbinte. În urma tragediei, copila a suferit arsuri de gradul doi pe 40% din suprafața corpului, starea sa fiind una extrem de gravă. Medicii au transportat-o la Spitalul de Copii din Iași, fiind internată în secția de Terapie Intensivă.

„Fetița a fost preluată de la echipajul SMURD intubată, ventilată mecanic, dar stabilă hemodinamic. Este în Terapie Intensivă, iar tratamentul a fost maximal. Copilul este pansat cu un pansament special, cu presiune negativă, practic este inclus într-un vid pentru a putea minimaliza riscul de contaminare și pentru a favoriza această vindecare a arsurii”, a transmis Lavinia Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii “Sf. Maria” din Iași.

Potrivit medicilor, micuța a fost nevoită să rămână cu pansamentele aplicate după curățarea arsurilor pentru 72 de ore, starea sa fiind reevaluată ulterior.

Ultimele informații arată că starea micuței este stabilă, dar medicii avertizează că situația se poate schimba în orice moment. Medicii au afirmat că micuța va rămâne pentru moment în spitalul în care se află deja internată.

„Fetiţa a fost detubată, respiră spontan încă din cursul dimineţii de duminică. Mai mult, substanţele care s-au instituit datorită instabilităţii hemodinamice marcante au fost scoase. Pacienta este stabilă hemodinamic. S

untem foarte mulţumiţi de evoluţia de până acum sub tratament medicaţional instituit. Sperăm să continuăm în acelaşi trend ascendent. (…) Hopul pentru acest copil, ca să spunem aşa, nu este trecut. Patologia sa, arsura de 40% o situează în categoria de mare ars.

Ne bucurăm de această evoluţie bună acum la început. Lucrurile pot denatura, lucrurile pot lua orice turnură, dar tocmai de aceea o ţinem în terapie intensivă. Lucrurile pot lua orice turnură, dar tocmai de aceea o ţinem în (clinica -n.r) Terapie Intensivă cu toate medicamentele necesare”, a declarat dr. Lavinia Ionescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI