Momente îngrozitoare pentru o familie din județul Suceava. Un copilaș de numai 7 ani s-a îmbolnăvit de botulism, după ce a mâncat conținutul unei conserve din comerț. Băiețelul s-a simțit rău și a ajuns de urgență la spital. Ce i-au spus medicii și cum se simte acum.
Un nou caz de botulism a fost înregistrat în Suceava, după ce un copil de numai 7 ani a venit de urgență la spital, după ce a mâncat conținutul unei converse cumpărate de la supermarket.
Cel mic a acuzat stări de rău și a ajuns deîndată la Spitalul de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din județul Suceava, a anunțat, luni,25 iulie, că un copil în vârstă de șapte ani a fost diagnosticat cu botulism.
Băiețelul a fost adus de părinți la spital pentru disfonie, disfagie și ptoză palpebrală, după ce a mâncat o conservă din comerț.
Cadrele medicale au acționat imediat și i-au administrat serul antibotulinic, în urma căruia starea băiețelului s-a ameliorat, având o evoluție bună și va fi externat în doar câteva zile. Din fericire, copilul nu a fost internat la Terapie Intensivă.
„În urmă cu aproximativ o săptămână a mai fost diagnosticat cu botulism un copil de 7 ani, care a fost adus de părinţi la spital pentru disfonie, disfagie, ptoză palpebrală, după ce a consumat o conservă din comerţ.
În urma adiministrării serului antibotulinic, pacientul a avut o evoluţie bună cu remiterea simptomelor, urmând să fie externat tot în cursul zilei de astăzi. Copilul nu a necesitat internare în secţia de ATI.”, spun medicii instituției menționate anterior.
De asemenea, medicii din Suceava au anunțat că femeia în vârstă de 70 de ani cu botulism care ajunsese la ATI se simte mult mai bine.
După ce a fost internată timp de 3 săptămâni la terapie intensivă, femeia a fost transferată pe secţie şi urmează să fie externată.
În data de 27 iunie 2022, pacienta vârstnică a fost transferată la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava de la Spitalul Municipal Fălticeni, cu suspiciune de botulism. Ulterior, diagnosticul a fost confirmat de Institutul Cantacuzino din Capitală.
Medicii trag un semnal de alarmă asupra conținutului aflat în conservele comercializate în marile centre din România.
„Vrem să atragem atenția populației la consumul de conserve incorect procesate și depozitate, în general cele făcute acasă.
Botulismul este o boală infecțioasă gravă, cauzată de o neurotoxină produsă de bacteria Clostridium Botulinum, care poate determina complicații grave neurologice, cardiace, respiratorii, mergând până la deces.
Ca și măsură preventivă, aceasta toxină poate fi distrusă prin fierberea alimentelor și apei 10 minute la 100 de grade Celsius”, a declarat dr. Dan Teodorovici, conform stirisuceava.net.