Viralul politic care te face să plângi de nervi: „Nu mai știu care vieți contează”

„S-ar putea chiar să distribui acest video pe Facebook”. Această frază e într-un clip devenit viral și are legătură cu democrația, votul, alegerile și, până la urmă, nepăsarea tinerilor față de politică.

„Dar nu vei vota”, spune un cetățean care joacă rolul unui bogătaș care e mulțumit de scutirile de taxe pentru cei cu averi mari. Mesajele acestea sunt parte dintr-un clip excepțional despre campanii electorale, voturi, democrație și cine alege ce anume.

„Dacă vremea e bună, ai putea să te duci chiar la unul dintre acele marșuri micuțe ale tale”, spune o femeie care instigă la „nevotare”. „Vom fi acolo, dar tu nu vei fi”, continuă personajul bogătaș.

„Suntem o generație de oameni care fac lucrurile, nu plângăcioși”, mai adaugă alte două personaje.

Clipul despre alegeri, acum și subtitrat în engleză ca să urmărești mai ușor replicile personajelor bătrâne care instigă la neprezentare la vot.

Astfel de fraze, deși sunt parte dintr-un clip regizat, ai crede că sunt inventate. Nu, sunt esența unor lucruri care deja s-au întâmplat: alegerile pentru Brexit, alegerea lui Trump, referendumul anti-gay din România, chiar și alegerile parlamentare.

Tinerii, în România, în SUA și în lume, nu prea ies la vot. America se pregătește pentru alegeri și, pe acest fond, a fost creat acest clip de încurajare a ieșirii la vot în rândul tinerilor.

„Schimbarea climatică? Asta e problema ta. Eu voi fi moartă în curând” e credința unui alt personaj, o femeie de data asta.

Toate aceste colecții de „perle” și credințe sunt o sinteză excelentă a neprezentării la vot.

Clipul acesta a fost plătit de Acronym din SUA și trimite la un site pe care tinerii se pot interesa de alegerile din această toamnă.

Ține minte acest clip și pentru alegerile din România. Vor fi în 2019, vor fi în 2020, și vor mai fi mulți ani de acum înainte.

Urmăriți Playtech.ro și pe