Clătite de post, fragede și delicioase. Secretul banal ca să iasă pufoase

de: Bișinicu Andreea
29 03. 2022

Pentru că suntem în Postul Mare, gospodinele caută tot felul de rețete simple, delicioase, ușor de făcut și care să nu conțină ingrediente de origine animală. Pentru că unul dintre deserturile preferate ale oamenilor constă într-o porție zdravănă de clătite cu gem, iată cum prepari cele mai pufoase clătite de post.

Rețetă clătite de post

Ingrediente:

Dacă te-ai săturat de tartine cu gem, iată că poți face un desert delicios de post, în pragul sărbătorilor pascale. Cum poți prepara cele mai gustoase clătite. Ingredientul secret care le dă cel mai bun gust este sucul de fructe.

  • 300 grame făină
  • 6 plicuri zahăr vanilat/ 50 de grame de zahăr normal
  • o jumătate de linguriță de sare
  • 80 grame ulei + puțin ulei pentru a unge tigaia
  • 300 ml apă
  • o linguriță cu vârf de răzătură de portocală
  • 500 ml apă minerală carbogazoasă
  • 80 ml suc de fructe și morcov

Mod de preparare

Puteți folosi orice tip de făină aveți în casă, însă cel mai recomandat ar fi să folosiți făină specială pentru prăjituri. Pentru început, vom pune făina într-un bol, peste care vom adăuga sarea.

Apoi, turnăm cele șase pliculețe de zahăr vanilat. Știu că pare mult, dar acest praf magic va da un plus de savoare clătitelor tale. În plus, acestea vor ieși mai fragede și pufoase.

În cazul în care nu aveți zahăr vanilat la îndemână, puteți folosi 50 de grame de zahăr normal. Amestecați totul.

În continuare, vom turna uleiul de floarea soarelui sau de rapiță. Atenție, este important să folosiți 80 de grame, nu 80 ml de ulei. Nu micșorați cantitatea, deoarece, în caz contrar, clătitele vor ieși mult mai tari.

Mai departe, vom turna 300 ml de apă potabilă și vom amesteca aluatul folosind telul sau mixerul, preț de 2 minute. Pentru că aluatul este mai vârtos, cocoloașele se vor sparge mult mai ușor.

După ce omogenizăm coca de clătite, adăugăm răzătura de portocală și sucul de fructe și morcovi. Pe lângă faptul că aluatul de clătite capătă o culoare galbenă plăcută, aciditatea sucului de fructe și morcovi va face aluatul mult mai fraged.

Acum, tot ce v-a rămas de făcut este să diluați compoziția cu apă minerală, pentru a ajunge la textura potrivită.

Mai departe, vom prăji clătitele pe o parte și pe alta, folosindu-ne de o tigaie de dimensiuni mai mici, potrivită pentru acest desert.

La final, clătitele se servesc cu banane, ciocolată amăruie sau dulceață de afine, vișine sau mure. Poftă bună!