Clasamentul propus de LPF. CFR campioană! Ce se întâmplă cu Dinamo

de: Stan Nicu
22 07. 2020

Din ce în ce mai multe cluburi insistă pentru oprirea sezonului sau iau în calcul scenariul în care va fi înghețat campionatul.

Clasamentul propus de LPF. CFR campioană, iar Dinamo scapă de retrogradare

Pentru că echipele nu au disputat același număr de meciuri, o soluție pe care LPF o ia în calcul ar fi respectarea unui clasament calculat pe baza procentului de puncte câștigate din totalul partidelor jucate, scrie gsp.ro.

Astfel, CFR Cluj ar păstra titlul de campioană, iar Dinamo ar evita retrogradarea fără emoții, chiar cu câteva locuri deasupra liniei roșii. Oprirea sezonului imediat ar necesita să se stabilească totuși o ierarhie. Clasamentul la zi e dezechilibrat, întrcât nu toate formațiile au jucat la fel de multe meciuri. Soluția ar fi cea pe care Liga Profesionistă de Fotbal le-a prezentat-o cluburilor încă de acum două luni și o ia în considerare în continuare. Întocmirea unui clasament bazat pe procentul punctelor câștigate din numărul de jocuri pe care le-a disputat fiecare echipă.

Clasamentul propus de LPF. CFR campioană! Ce se întâmplă cu Dinamo

LPF a convocat Adunarea Generală

LPF a convocat o Adunare Generală pe 30 iulie, iar în ședința aceea se va discuta și despre propunerile de înghețare a sezonului, precum și despre soluțiile pentru validarea unui clasament. Calcularea procentului de puncte câștigate pe meci ar duce la surprize mari, ar răsturna situația în care se găsesc unele dintre echipe în ierarhia valabilă în clipa de față:

-CFR, campioană, cu o medie de două puncte adjudecate din fiecare medi. Craiova e doar cu un pic mai slabă, are 1,97 puncte pe meci.

-FCSB prinde un loc de Europa League indiferent de rezultatul din finala Cupei, cu Sepsi. FCSB s-ar clasa pe poziția a patra, însă ar avea-o înainte pe Astra, lipsită de licența pentru participarea în EL.

-Dinamo scapă de retrogradare. Procentul de puncte adunate îi plasează pe „câini” pe poziția a treia din play-out, Depășiți doar de Viitorul și de Sepsi! Ar pica direct Chindia și Poli Iași,

-FC Voluntari merge la baraj pentru salvare/promovare cu locul al treilea din „B”.

Ce țări nu au oprit campionatele și de ce

De ce nu ne-am inspirat și noi din soluția la care au apelat Belgia, Franța, Olanda, care au oprit campionatele? În Italia, în Anglia și în Spania a fost altceva, acolo era vorba despre bani foarte mulți din drepturile de televizare, erau sume enorme„, a spus Mircea Rednic, antrenorul Politehnicii Iași

Fiecare să folosească jucătorii pe care-i mai are și să ducem la capăt campionatul, că nu ne permitem să pierdem banii din drepturi TV. Îmi pare rău pentru Dinamo, dar dacă nu mai are jucători să piardă fiecare meci cu 0-3, asta este!„, este de părere președintele FC Botoșani, Valeriu Iftime.