Ciorba de post care face furori printre gospodine. Are un ingredient secret care schimbă tot gustul, e delicioasă

de: Manolică Anca
15 03. 2023

Postul Paștelui sau Postul Mare este în toi, astfel că, în această perioadă nu se consumă carne, lactate, ouă sau alte alimente de origine animală. Dacă și tu ai decis să ții post, dar ești în pană de idei și nu știi ce să mai faci de mâncare, noi venim cu o rețetă de ciorbă pe care ar trebui neapărat să o încerci. Ce ingredient secret îi oferă acest gust aparte.

Ciorba de post pe care să o faci neapărat

Românii sunt mari iubitori de ciorbe, astfel că aceasta devine un preparat de bază mai ales în timpul postului. Dacă te-ai săturat de cea de cartofi sau de fasole, noi venim în ajutorul tău cu o altă rețetă inedită, care sigur va fi pe placul tău. Este simplu de făcut, iar ingredientul secret care se adaugă îi conferă un gust aparte.

Ingrediente:

  • 2 – 2,5 l de apă
  • 500 g de ciuperci
  • o ceapă tăiată cubulețe
  • 100 g de țelină rădăcină, păstârnac, pătrunjel rădăcină
  • un morcov tăiat cubulețe
  • o jumătate de ardei gras
  • oțet pentru acrit (borș, zeamă de lămâie)
  • leuștean, pătrunjel
  • 1-2 linguri de ulei
  • 100 ml de bulion sau suc de roșii
  • sare
  • ciuperci – ingredientul secret – de orice fel (proaspete, din conservă, uscate sau congelate)

Mod de preparare

Pentru început, se pune apa în oală și se pun la fiert ceapa, ardeiul gras, morcovul, albitura și se acoperă cu un capac. În timp ce acestea fierb, se iau ciupercile și se taie cubulețe sau felii mici, dar nu foarte subțiri.

Cum legumele fierb puțin mai greu decât ciupercile, este indicat ca acestea să se lase pe foc circa 10 minute. Ulterior, se adaugă și ciupercile, se acoperă cu capac, după care se lasă la fiert, la foc potrivit.

După ce au fiert legumele, se adaugă sucul de roșii, împreună cu uleiul, o linguriță rasă de sare, dar și un vârf de ardei iute uscat sau puțin piper, după gust.Ulterior se trece la acrirea ciorbei, cu otet, borș sau zeamă de lămâie.

Citește și: Ciorbă de fasole, reţeta de post de la Mănăstirea Prislop. Ingredientul care schimbă total gustul, trebuie să încerci

După ce se mai lasă pe foc circa 2-3 minute, ciorba este gata, astfel că se poate opri aragazul. Dacă ești fan verdeață, poți adăuga la final, după ce focul a fost stins. În acest fel nu se distrug în totalitate vitaminele, iar gustul va fi mai puternic. Acum este numai bună de savurat!

Spor în bucătărie și poftă bună!